Dieta cu carne - dieta proteica

/ / Modificat: 2017-06-20
Dieta cu carne - dieta proteica

Dieta cu carne, numita si proteica, este un regim alimentar pentru slabit care se bazeaza, asa cum spune si numele ei, pe sporirea consumului de alimente cu proteine, in special cu carne slaba.

Dieta proteica este o alegere utila atunci cand vrei sa slabesti in jur de 4 kg in 2 saptamani, insa nu este recomandat sa fie adoptata pe termen lung, intrucat priveaza organismul de anumiti nutrienti si il supune unui stres puternic!  

Dieta cu carne - cum te ajuta sa slabesti?

Dieta cu carne (proteica) actioneaza asupra organismului reducand tesutul adipos, prin prevenirea retentiei apei in organism si eliminarea surplusului de apa din corp, fara a afecta masa musculara.

Acest lucru inseamna ca proteinele ajuta organismul sa-si pastreze masa musculara, care are tendinta de a fi eliminata cu tot cu straturile adipoase, in alte diete de slabit.  

Dieta cu carne sau proteica, ce presupune?

Dieta proteica dureaza 2 saptamani, perioada in care reusesti sa slabesti in jur de 4 kilograme. Nu se recomanda prelungirea regimului. Este indicat ca dieta sa se reia dupa o pauza de vreo 3 luni. Dieta se bazeaza pe cresterea consumului anumitor tipuri de carne in meniul zilnic:

pui;
curcan;
vita;
peste.

Carnea din dieta proteica nu poate fi consumata oricum. Dieta permite doar anumite asocieri de alimente cu carnea si gatirea ei doar:

fiarta;
la gratar;
la cuptor;
la aburi.

Alimentele care sunt acceptate in dieta si pot fi consumate in timpul curei de slabit sunt:

lactatele degresate (iaurt, branza etc.);
fructele;
legumele;
ouale fierte.

Meniul este format din 5 mese pe zi, la fel ca in orice alt program alimentar echilibrat. Trei dintre ele sunt mese principale - la care se consuma, de fiecare data, carne - iar 2 sunt gustari. Principalele gustari recomandate sunt fructele (un fruct/gustare).

Dieta cu carne: reguli si restrictii

Mai exista si alte reguli speciale care se impun si trebuie respectate pe toata durata dietei cu carne:

- mesele se iau la ore fixe si nu se mai mananca nimic dupa ora 18:00;

- se beau cel putin 2 litri de apa, zilnic;

- se evita consumul de alcool pe durata dietei;

- cafeaua se bea neagra, neindulcita;

- dieta se combina, obligatoriu, cu activitate fizica constanta (nu conteaza ca este fitness la sala sau ca doar te plimbi prin parcuri, important este sa exista constant in programul tau).

Datorita consumului crescut de proteine, regimul este unul destul de satios, ceea ce inseamna ca nu exista riscul infometarii pe toata durata lui. Cu toate acestea, medicii sunt rezervati in privinta acestei diete, din cauza restrictiilor impuse in alimentatie si a privarii organismului de anumiti nutrienti.

In plus, daca nu esti atenta la ce mananci dupa terminarea dietei si revii la vechiul stil alimentar, risti sa cazi in capcana efectului yo-yo, iar slabitul sa fie doar temporar.

Tu ai tinut vreodata dieta cu carne sau proteica? Daca da, cat ai reusit sa slabesti, iar daca nu, te tenteaza? Ti se pare o solutie sanatoasa de slabit? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Diete slabit Slabit sanatos

Articole recomandate

Citeste si despre