5 mituri despre lucratul de acasa

/ / Modificat: 2017-03-02
5 mituri despre lucratul de acasa

Probabil ai auzit de multe ori ca lucrul de acasa prezinta mai multe avantaje decat dezavantaje si chiar ca ar fi un soi de vacanta la domiciliu, doar pentru simplul fapt ca seful nu sta mereu cu ochii pe tine. Faptul ca nu ai mai avea nevoie de bona pentru copil sau ca iti poti face programul dupa cum doresti sunt doar doua dintre cele mai vehiculate mituri legate de munca de acasa a mamicilor. Iata si alte mituri frecvente care roiesc in jurul acestui subiect!

Nu mai ai nevoie de bona

Doar pentru ca sediul tau de munca s-a mutat la domiciliu, nu inseamna ca poti avea grija cum trebuie de copilul tau. Cel mic are nevoie de atentie constanta si ingrijiri speciale, pe care nu i le poti oferi in acelasi timp in care incerci sa iti faci si treaba. Volumul de munca si sarcinile pe care le ai de facut intr-o zi iti vor ocupa aproximativ acelasi numar de ore ca atunci cand stai la birou, iar pentru a fi sigura ca iti faci treaba foarte bine, este important ca atentia ta sa fie concentrata asupra muncii, nu a copilului.  

Casa ta este mai curata

Lucrul de acasa nu include si program de curatenie in casa. Asadar, nu iti face sperante ca daca-ti convingi seful sa te lase sa muncesti la domiciliu, vei reusi sa gatesti, sa speli si sa faci cumparaturi in acelasi timp.

Dimpotriva, in multe situatii, lucrurile stau exact invers. Din dorinta de a nu pierde foarte mult timp cu pregatirea mesei, multe persoane mananca pe fuga si lasa vasele murdare in chiuveta, intind tot felul de pahare si cani prin camera in care muncesc si fac mai multa dezordine decat daca ar munci de la birou.  

Iti faci programul cum doresti

Lucrul la domiciliu nu vine la pachet cu statutul de sef, astfel ca, oricat ti-ai dori, nu vei reusi sa te sustragi programului obisnuit de munca, chiar daca esti acasa. Cei mai multi manageri au pretentia ca angajatii care lucreaza de acasa sa fie online sau disponibili incepand de la primele ore ale diminetii si pana la sfarsirea programului normal de lucru.

Cel mult, poti salva 1 sau 2 ore de somn, dimineata, pe care le-ai fi pierdut cu imbracarea si drumul pana la locul de munca, dar nimic mai mult.  

Lucrul de acasa este visul oricarui angajat

Atunci cand lucrezi la domiciliu nu primesti un tratament preferential fata de alti angajati ai firmei. Volumul de munca si dificultatea sarcinilor sunt aceleasi, iar timpul petrecut in interes de serviciu nu scade considerabil, astfel incat sa te poti bucura de mai mult timp liber. Dimpotriva, unii angajati se plang ca lipsa de socializare si interactiune cu colegii ii predispune la depresie.

Muncesti mai putine ore

Munca de acasa poate parea un vis ravnit de orice angajat care trebuie sa faca act de prezenta, dimineata, la sediul firmei si sa stea cel putin 8-9 ore, la munca. In realitate, nici daca muncesti de acasa, nu scapi de foarte multe incoveniente. In general, persoanele care lucreaza de acasa muncesc aproximativ acelasi numar de ore pe care l-ar petrece la birou. Desi lucreaza mai repede, datorita faptului ca se pot trezi mai de dimineata, nu mai sunt intrerupti frecvent si poate nu isi mai iau pauza de masa, diferenta intre numarul de ore lucrate de un angajat la sediul companiei si unul care lucreaza de acasa este aproape insesizabila.  

Mai cunosti si alte mituri legate de munca de acasa? Impartaseste-le cu noi in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Serviciu mamici Munca acasa mamici

Articole recomandate

Citeste si despre