Felicitari dragalase de Paste create de copii

/ / Modificat: 2017-04-13
Felicitari dragalase de Paste create de copii

Felicitarile de Paste sunt o activitate educativa si amuzanta pe care o poti face impreuna cu copilul. Prin realizarea manuala a acestora, prichindelul invata mai multe despre traditiile de Paste, isi cultiva si imaginatia si isi dezvolta indemanarea. In plus, ai ocaiza sa il inveti sa faca cadouri si sa ofere membrilor familiei aceste creatii facute cu multa dragoste.

Iepurasul cu oua

felicitare-paste

De ce aveti nevoie?

- hartii de constructie colorate;
- foafeca;
- lipci;
- carioci;
- putina vata.

Pe o coala alba se traseaza conturul unei manute a copilului si apoi se decupeaza. Pe degetele aratator si cel mijlociu se deseneaza interiorul urechilor iepurasului, ca in imagine. Celelalte 3 degetele se impacheteaza in interior si se lipesc.

Tot din hartie alba se taie o forma de ou, care sa reprezinte corpul iepurasului si se decupeaza. Capul format din manuta copilului se lipeste in partea stanga a oului, culcat in pozitie orizontala. Iepurasul se lipeste in mijlocul unei coli de culoare bleu.

Dintr-o coala de culoare verde se decupeaza iarba care se lipeste usor peste o parte a trupului iepurelui, penru a da impresia ca acesta iese din iarba.

Apoi se decupeaza un soare din hartia de culoare galbena si se lipeste intr-un colt.

Din vata, se face un ghemotoc mic care se lipeste pe post de coada, iar cu ajutorul cariocilor se deseneaza chipul iepurelui.

Din diverse coli colorate se fac ousoare mici, colorate si se lipesc pe langa iepuras.

Oul cu buzunaras

felicitare-ou

 De ce aveti nevoie?

- carioci;
- lipici;
- foarfeca;
- o capsa;
- carton.

Se deseneaza o forma de ou pe o cola de hartie colorata. Oul trebuie sa fie destul de mare. Apoi se mai face un exemplar identic, punand oul decupat peste un alt carton. Se traseaza conturul si se decupeaza si cealalta forma de ou.

Cele 2 oua se lipesc intre ele, insa doar pe margine se pune lipici.

Dupa ce se usuca, oul format se taie in jumatate in forma de zig-zag.

Se suprapun usor colturile stangi ale oului si se gaureste. Apoi se introduce o capsa, pentru a le mentine unite. In acest fel, oul se poate deschide si inchide cu usurinta.

Lasa-l pe copil sa-si puna imaginatia la contributie si sa deseneze ce doreste pe ousor. Poate chiar sa scrie o urare de Paste personalizata. In buzunarul format al oului se poate pune o florica sau mai multe oua (mai mici) din alte cartoane colorate care sa iasa din el. Se inchide capacul cu jumatatea cealalta, iar felicitara este gata sa fie daruita celor dragi.

Felicitare puisor

felicitare-puisor

De ce aveti nevoie?

- hartie de constructie galbena si portocalie;
- 2 cleme (capse);
- 2 ochi;
- lipici;
- carioca;
- creion.

Se deseneaza o forma de ou pe coala de hartie galbena si se decupeaza.

Tot pe hartie galbena se traseaza conturul palmelor copilului si se decupeaza. Acestea se fixeaza cu cleme sau capse de ou in partile laterale pe post de aripioare.

Se lipesc ochisorii, iar din hartia colorata portocalie se decupeaza un mic triunghi care se lipeste ca cioc.

Tot pe o coala portocalie se deseneaza un picior (o gheruta) si se decupeaza in dublu exemplar. Se lipesc la baza oului, pe dedesubt.

Cu diverse carioci, copilul poate scrie un mesaj de Paste: Hristos a inviat, Paste fericit etc.

"Mica noastra activitate pentru Pasti"

ou_pasti_manute_bebeMamica Laura a adaptat confectionarea unui ousor de Pasti la rabdarea si varsta copilului sau, adica doar 1 an si jumatate. Noi am fost uimiti de rezultate si am rugat-o sa impartaseasca experienta si cu celelalte mamici. Asadar, in randurile de mai jos, mamica Laura ne povesteste despre materialele de care avem nevoie si cum sa procedam pentru a confectiona impreuna cu cei mici frumosul Ou de Pasti.

Am folosit:

- carton colorat (rosu);
- hartie glasata autocolanta de diferite culori (roz, verde, rosu, maro);
- hartie colorata simpla, din care am desenat si apoi am decupat capul de iepuras;
- carioci, cu care am colorat iepurasul;
- lipici, pentru a lipi capul de iepuras;
- foarfeca zimtata, pentru ca decupajul oului sa fie atractiv;
- snur maro (de la o punga de cadou) pentru confectionarea funditei; aici se poate utiliza orice fel de material, banda, snur, din care se poate face si fundita.

Confectionare:

ousor_pasteAm taiat in forma de ou cartonul mare, rosu, pe care am lipit prima data fundita. Apoi am desenat capul de iepuras, l-am decupat cu o foarfeca simpla, l-am colorat cu carioca, iar pentru a fi mai haios, i-am lipit si "ochisori, par si limbuta", acestea din urma fiind decupate din hartie glasata autocolanta maro si rosie. Cu ajutorul lipiciului am lipit capul de iepuras. Am desenat si decupat o floricica, o frunza si iarba, tot asa folosind hartie colorata autocolanta, si le-am lipit pe ousor. Finalul este in poze. :)

Dureaza cam 15 minute toata procedura, insa mogaldeata noastra a fost suuper entuziasmat de ousor... si numai bine ca il putem astepta linistiti pe "iepuras" sa ne aduca ceva frumos.

Pe mamica Laura o poti gasi si pe blogul ei Laurita-dana.blogspot.com.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pregatiri Pasti copii Activitati pasti copii Crafturi Pasti copii

Articole recomandate

Citeste si despre