7 idei creative pentru dupa Pasti

/ / Modificat: 2017-04-07
7 idei creative pentru dupa Pasti

Sarbatorile de Pasti au trecut si tie ti-au ramas o multime de oua din plastic goale si cofraje din carton? Nu le arunca! Transforma-le in materie prima pentru activitatile de lucru manual si creeaza mici opere de arta.

crafturi-oua

Crafturi cu ambalaje de oua si oua de plastic

Iata cateva idei despre ce sa faci cu ambalajele de oua si ouale de plastic ramase dupa Pasti:

Mini-sera in forma de omida din cofraje de ou

Primavara este anotimpul cand cei mici pot observa cel mai bine cum cresc plantele. Ii poti invata sa-si confectioneze propriile suporturi pentru seminte puse la incotit in forma de omida.

Pentru acest experiment stiintific, vei avea nevoie de:

  • cofraje de oua;
  • acuarele si pensule;
  • hartie gumata sau spuma cauciucata;
  • vata din bumbac;
  • doi ochi din plastic;
  • lipici si seminte care incoltesc rapid, cum sunt semintele de lucerna sau de mustar.

Incepe prin a taia cofrajele de oua in linie, pentru a obtine benzi cu 3, 4 sau 5 segmente, in functie de cat de mare vrei sa faci corpul omidei. Invita-ti copii sa picteze cofrajele in culorile lor preferate.

Cat timp se usuca vopseaua pe corpul omidei, deseneaza un cerc pe o bucata de hartie gumata si lasa-i pe cei mici sa il decupeze. Roaga-i apoi sa lipeasca ochisorii de plastic pe cerc si sa deseze o gurita. Cu ajutorul unui adeziv, fixeaza capul omidei de corpul obtinut din cofrajele de oua pictate.

Odata ce omida este gata, pune in fiecare segment de corp putina vata din bumbac si stropeste-o cu apa. La final, pune cateva seminte peste vata umezita si lasa-le la incoltit.

Albinute luminoase din oua de plastic

albinute-luminoase

Sursa foto: funcraftkids.com

Pentru a realiza aceste minunate insecte luminoase ai nevoie de:

  • oua din plastic;
  • beculete LED in forma de lumanare;
  • margele viu colorate;
  • ochisori de plastic;
  • foarfece;
  • un carton mat gros;
  • sarma plusata de diferite culori. Poti folosi o sarma de culoare galbena pentru piciorusele albinutelor si sarma albastra sau roz, pentru antene.

Intr-o prima etapa, taie din sarma plusata de culoare galbena sase bucatele egale.

Cu ajutorul unui obiect ascutit, fa sase orificii in ou: patru in jumatatea de jos si doua in jumatatea de sus. Orificiile trebuie sa fie aliniate, trei cate trei, pe aceeasi parte a oului.

Desfa oul in jumatate si introdu bucatele de sarma plusata prin cele sase orifii apoi indoaie usor sarma, sub forma de carlig. Pentru a atasa antenele si aripile, mai fa inca sase orificii pe partea opusa a oului, avand grija sa le aliniezi frumos. Introdu doua bucati de sarma plusata prin orificile dintre baza oului si indoaie-le la capat.

Aripile le pot realiza din siraguri de margele, insirate pe o sarmulita. Fixeaza bine toate sarmele pe interiorul oului, cu lipici sau banda adeziva. Lipeste apoi ochisorii de plastic pe fundul oului. La final, introdu in interiorul oului de plastic beculetul in forma de lumanare. Albinutele luminoase vor arata minunat pe noptiera din camera copilului, crand o atmosfera de poveste.

Ghivece in miniatura din oua de plastic

Infrumuseteaza pervazul ferestrei din sufragerie sau din camera copilului cu ghivece mici din oua de plastic. Sunt foarte usor de realizat. Nu ai nevoie decat de o foarfeca, super-glue si, bineinteles, oua de plastic. Taie ouale pe jumatate, apoi lipeste-le ca in imaginea de mai jos:

ghivece-oua

Sursa foto: madewithhappy.com

Apoi, umple ghivecele cu putin pamant si planteaza impreuna cu cei mici plante in miniatura, suculente (le gasesti in magazinele de bricolaj), plante aromatice sau chiar si condimente (busuioc, oregano, rozmarin etc).

Cesti pentru ceai din jumatati de oua

Iata un proiect artisitic in care ii poti implica chiar si pe cei mai mici din casa. Poti decora jumatatile de ou cu stickere, fundite, desene, strasuri, bilute sau margele. Pentru ca cescutele sa aiba stabilitate, fixeaza-le cu adeziv pe cartonase decupate in forma de cerc.

cescute-oua-plastic

Sursa foto: creativechild.com

Suport pentru gustari

Daca ai mai multe oua din plastic diferit colorate, dasfa-le si umplele cu diferite gustari, cum ar fi jeleuri, fructe uscate, bucatele de morcov sau de mar ori fursecuri. Asaza-le apoi in cofraje din carton si ia-le cu tine in parc. Copiilor sigur li se va face foame dupa cateva ore de joaca.

suporturi-gustari

Sursa foto: creativechild.com

Puisori din cartoane pentru oua

Poti confectiona din cofraje de oua si cutiute in forma de puisor, pe care sa le umli cu bomboane si sa le oferi cadou. Decupeaza cofrajele si lipeste-le, doua cate doua, cu o bucatica de banda adeziva, pentru a obtine cutiute din carton.

Vopseste cofrajele in galben si lasa-le sa se usuce. Incepe cu interiorul cofrajelor apoi intoarce-le invers si vopseste-le la exterior. Deseneaza apoi pe spatele unei coli de hartie glasata de culoare portocalie doua triunghiuri de marimi egale, iar pe o alta coala de culoare galbena, inca doua triunghiuri putin mai mari. Decupeaza-le si lipeste-le de marginile cofragelor.

Aliniaza mai intai triunghiurile portocalii pe marginile fiecarui cofraj si lipeste-le pentru a obtine ciocul. Lipeste triunghiurile galbene in unghi drept fata de cele portocalii, pentru a crea aripioarele puisorului. Contureaza apoi pe bucata de hartie glaata portocalie piciorusele puisorului, decupeaza-le si lipeste-le pe fundul cofragelor, cu gherutele in afara.

Odata ce ai terminat, nu iti mai ramane decat sa desenzi doi ochisori pe cofrajul de sus si gata cutiuta de bomboane in chip de puisor!

puisori-cartoane

Sursa foto: momjunction.com

Maracas din oua de Pasti

Poti sa transformi ouale de pasti din plastic in adevarate instrumente muzicale. Pentru inceput, umple ouale cu orez sau cu bilute. Pune apoi oul intr-o lingura de plastic de unica folosinta si leaga-l de lingura cu ajutorul unei benzi adezive. Pentru un efect spectaculos, foloseste banda adeziva colorata sau cu diferite imprimeuri. Arata-le celor mici cum sa infasoara banda adeziva in jurul oului si a cozii lingurii, pana nu se mai deve niciun pic de plastic.

Maracas

Sursa foto: creativechild.com

Suna apoi din maracas si invata-ti copiii cum sa foloseasca aceste instrumente de percutie create chiar de manutele lor. Cu siguranta vor fi fascinati!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Crafturi Pasti Activitati oua plastic Crafturi Pasti copii Activitati copii pasti Activitati Paste copii

Articole recomandate

Citeste si despre