7 crafturi de Pasti pentru copii, din lucruri reciclate

/ / Modificat: 2017-04-07
7 crafturi de Pasti pentru copii, din lucruri reciclate

Sarbatorile de Pasti se apropie cu pasi repezi si deja te gandesti la modelele pentru ouale incondeiate! Insa exista si alte activitati amuzante, cu tematica pascala, pe care le poti face impreuna cu copiii si familia. In felul acesta, nu numai ca intri in spiritul sarbatorilor, dar petreci si momente de calitate, alaturi cu cei dragi. Poti realiza bricolaje din hartie, bumbac si alte materiale reciclabile, pe care ai fi fost tentata sa le arunci.

Iata cateva crafturi pentru Pasti pentru intreaga familie: 

1. Iepurasi pufosi din farfurii de carton

Pentru a confectiona un iepuras pufos, ai nevoie de o farfurie din carton, mai multe bile de vata din bumbac, lipici, foarfece, creion, rigla, marker roz, marker negru si banda adeziva. Bilete din bumbac poti fi taiate de jumate sau folosite ca atare, daca vrei ca iepurasul tau sa iasa foarte pufos. Pentru inceput, imparte farfuria in doua. In partea de sus, deseneaza corpul iepurasului si decupeaza-l, in asa fel incat partea de jos sa ramana prinsa de farfurie si sa poata fi indoita.

Deseneaza apoi pe bucatile de carton ramase urechile, labutele, ochii si nasul. Decupeaza-le si coloreaza-le, folosind markerele cu roz si negru. Invita-i apoi pe copii sa lipeasca bilele de bumbac pe corpul iepurasului. La final, lipeste urechile pe spatele cartonului, iar labutele, nasucul si ochii, pe bilele de vata.

iepuras-farfurie-carton

2. Mielusel Handprint

Iata o activitate de lucru manual, ideala pentru cei mici si prescolari. Pe un carton negru sau maro, deseneaza conturul mainii tale apoi decupeaza-l. Lipeste apoi pe palma bile din bumbac, taiate in doua sau intregi. La final, deseneaza pe forma degetului mare ochii si gura mieluselului.

3. Urechi de iepuras Footprint

Nu ai avut timp sa faci niciun craft si Pastele bate la usa? Nicio grija, poti sa faci rapid cateva urechiuse de iepuras, bagandu-ti picioarele - la propriu, in vopsea. Cei mici se vor amuza copios, cu acest proiect. Iata cum poti realiza Urechi de iepuras Footprint: pune vopsea pe talpile celui mic si invita-l sa paseasca pe un carton colorat. Poti folosi vopsea alba, roz, sau neagra in functie de hartia de contrast.

Dupa ce ai realizat amprentele, lipeste pe carton o farfurie alba de unica folosita pe care ai desenat ochii, mustatile si gura iepurasului. Pentru ochi poti folosi si nasturi, iar pentru botic si mustati, cartonase colorate in roz, decupate si lipite pe fundul farfuriei.

iepurasi-footprint

4. Oua colorate din carton

Daca ai prin casa cofraje pentru oua, din carton, nu le arunca. Decupeaza-le in linie - cate cinci sau cate trei - si invita-ti copiii sa le picteze in ce culori doresc ei. Odata ce s-a uscat vopseaua, sugereaza-le sa lipeasca in varful cofrajelor margele, bilute sau strasuri multicolore. Vor obtine niste crafturi minunate.

oua-colorate

oua-colorate-pasti

5. Cosulete personalizate din carton

Iata un alt proiect amuzant si simplu de realizat. Ai nevoie doar de farfurii din carton, lipici, carioci pentru desen si stickere. Taie o farfurie din carton pe jumatate si pune copii sa lipeasca pe ea stickere sau sa o deseneza asa cum le dicteaza imaginatia. Poti chiar sa le sugerezi sa isi scrie numele pe ea. Ia apoi inca o farfurie, traseaza-i diagonala si decupeaza doar o jumatatea de cerc, fara a-i taia si marginea. Lipeste apoi prima farfurie decupata peste a doua si vei obtine cel mai dragut cosulat, desenat chiar de mana copiilor tai.

cosulete-carton

6. Tablou cu pui de gaina din burete

Cine ar fi crezut ca poti crea crafturi de Pasti, doar cu ajutorul uneor bureti si a culorilor tempera? Acest proiect pleaca de la ideea ca cele mai multe creatii se realizeaza din forme simple. Buretii se rup bucatele si se amesteca cu acuarele de tip tempera, in culorile alb si galben. Mai intai, se realizeaza cerculetele pentru capetele puisorilor. Pentru ciocul puisorilor, copii pot folosi bureti decuparti in forma de triunghi.

Apoi, cu ajutorul unei pensule, se pot desena puncte pentru ochi, picioare, par portocaliu si iarba. Tablourile astfel obtinute pot fi daruite bunicilor si rudelor sau pot fi inramate, pentru a decora camera celor mici.

7. Suporturi pentru bomboane Puisor si Iepuras

Nimic mai simplu decat sa decorezi doua pahare de carton, unul galben si unul alb, cu doi ochisori, cioc, respectiv botic si urechiuse, respectiv picioruse. In interiorul paharului alb cu urechi de iepuras poti pune pazla roz, iar in cel galben, de puisor, poti aranja cate pene cu puf.

suport-iepuras-puisor

Spor la decorat!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Crafturi Pasti copii Crafturi cartoane oua Activitati Paste copii

Articole recomandate

Citeste si despre