Alaturi de copii in Taramul Vrajit

/ / Modificat: 2012-02-16
Alaturi de copii in Taramul Vrajit

In ziua in care in Bucuresti a nins pentru prima data cu adevarat (pe iarna asta), am mers la Teatrul Excelsior sa patrundem si noi in Taramul Vrajit, odata cu multimea de copii invitata la avanpremiera.

Drumul spre teatru a fost tare potrivit pentru ca apoi sa intram in poveste, zapada ne-a umplut sufletele de bucurie si ne-a pregatit pentru ceea ce urma sa ni se intample. Si am ajuns la teatru. Pe holul de la intrare ne astepta cel caruia o sa-i spun Povestitorul – Maestrul Ion Lucian. Batranul bland, cu ochii calzi si privirea tanara isi primea musafirii: un baietel cu ochelarii aburiti, o fetita cu obrajii rosii si cosite blonde si multi alti copii mari si mici nerabdatori sa intre in poveste... si noi – niste copii mai mari si mai curiosi.

La Teatrul Excelsior toate povestile incep cu vocea calda a Maestrului Povestitor care le da copiilor ultimele indicatii pentru ca, apoi, imparati, printi, regine si printese sa-i ia pe cei mici pe Taramuri Vrajite. Rasul copiilor, la indemnul prietenos al Povestitorului, a fost cel mai potrivit start pentru povestea ce statea sa inceapa.

Invinge-ti frica!

Calauziti de ”vrajitorul debuntant” Brik si de fricosul print Kamir, am calatorit prin lumea de ceara, acolo unde Azia topea toate jucariile stricate, pentru a ajunge apoi in doritul Ikarion – Taramul Vrajit, unde visele prind aripi si orice dorinta poate fi indeplinita. 

Am cascat alaturi de imparatul Temak si ne-am dorit si noi ca papusa chinezeasca Mo sa fie vie.

Am invatat alaturi de eroii piesei de teatru ca visele se pot implini, ca in fata iubirii si a bunelor intentii nu poate sta nici macar frica, nici chiar atunci cand Afeia, stapana fricii e prin preajma, si ca increderea celor din jur ne ofera putere pentru a depasi toate obstacolele. Am participat la toate vrajitoriile facute de Brik si sunt sigura ca doar concentrarea si dorinta copiilor cu ochisorii inchisi si manutele intinse l-au ajutat sa-si duca magiile la indeplinire.

Taramul Vrajit e asa cum vrem noi sa fie. E acolo unde vrem noi sa fie. Iar in el sunt oamenii care vrem noi sa fie. Taramul Vrajit face ca dorintele noastre, rostite in cuvintele potrivite, sa devina realitate!

Va invit asadar sa consultati programul Teatrului Excelsior si sa va faceti o rezervare alaturi de copii pentru a patrunde si voi in Taramul Vrajit!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Teatru copii Beneficii teatru copii

Articole recomandate

Citeste si despre