Urmareste-ne:
Get Adobe Flash player

Cum sa raman repede insarcinata?

27 Octombrie 2006

Intrebare:

- Dupa cat timp de la intreruperea anticonceptionalelor sunt sanse sa raman gravida? Nu am luat decat 5 luni si acum avem 4 luni de cand incercam sa facem un bebe si nu reusim. Mai trebuie sa astept? Imi puteti trimite cateva metode de a ma ajuta sa raman mai repede gravida?

Raspuns:
 

Ca metode utile pentru a ramane insarcinata, consider necesara cunoasterea perioade fertile (cea din apropierea ovulatiei). Aflarea acestei perioade se poate face utilizand: "Metoda calendarului". Pentru a putea folosi aceasta metoda trebuie sa va monitorizati menstrele pe o perioada de 6 luni (de ex. cicluri menstruale intre 26 - 30zile). Apoi, din ciclul menstrual cu perioada cea mai scurta scadeti 18 zile (26-18=8); din ciclul menstrual cu perioada cea mai lunga scadeti 11 zile (30-11=19). Perioada dintre cele doua rezultate (z8 --> z19) este perioada fertila (in care orice contact sexual neprotejat prin alte mijloace poate avea ca rezultat o sarcina); o alta modalitate ar fi folosirea monitorizarii temperaturii bazale, destul de complicata si de nesigura (masurarea temperaturii intrarectal dimineata la trezire, inaintea oricaror activitati - in momentul in care se observa o crestere a temperaturii bazala, se presupune ca se va produce ovulatia, deci incepe perioada fertila).

Visul de a avea copii


De asemenea, incercati sa programati in asa fel actele sexuale incat sa beneficiati, ambii parteneri, de cateva momente de relaxare atat inainte cat si dupa contactul sexual; de aceea este de preferat ca acestea sa se produca dimineata, cand organismul este odihnit si cand inca nu este preocupat de grijile unei zile de stress.

Administrarea pe perioada sarcinii a anticonceptionalelor poate produce o concentratie hormonala incompatibila cu dezvoltarea ulterioara a acesteia (efect abortiv), insa faptul ca ati folosit aceste produse inainte de a ramane insarcinata nu reprezinta un pericol pentru dezvoltarea ulterioara a acesteia. Multa sanatate!

dr. Ciprian Pop-Began

-obstetrica ginecologie-

Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu

De unde cumperi cele mai bune alimente pentru tine si bebe

Citeste si despre:

COMENTARII

Calculeaza perioada fertila

Data ultimei menstruatii:

Durata ciclului menstrual:

zile

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA
OK

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul