Urmareste-ne:
Get Adobe Flash player

Cum sa raman repede insarcinata?

27 Octombrie 2006


 

Ca metode utile pentru a ramane insarcinata, consider necesara cunoasterea perioade fertile (cea din apropierea ovulatiei). Aflarea acestei perioade se poate face utilizand: "Metoda calendarului". Pentru a putea folosi aceasta metoda trebuie sa va monitorizati menstrele pe o perioada de 6 luni (de ex. cicluri menstruale intre 26 - 30zile). Apoi, din ciclul menstrual cu perioada cea mai scurta scadeti 18 zile (26-18=8); din ciclul menstrual cu perioada cea mai lunga scadeti 11 zile (30-11=19). Perioada dintre cele doua rezultate (z8 --> z19) este perioada fertila (in care orice contact sexual neprotejat prin alte mijloace poate avea ca rezultat o sarcina); o alta modalitate ar fi folosirea monitorizarii temperaturii bazale, destul de complicata si de nesigura (masurarea temperaturii intrarectal dimineata la trezire, inaintea oricaror activitati - in momentul in care se observa o crestere a temperaturii bazala, se presupune ca se va produce ovulatia, deci incepe perioada fertila).

De asemenea, incercati sa programati in asa fel actele sexuale incat sa beneficiati, ambii parteneri, de cateva momente de relaxare atat inainte cat si dupa contactul sexual; de aceea este de preferat ca acestea sa se produca dimineata, cand organismul este odihnit si cand inca nu este preocupat de grijile unei zile de stress.

Administrarea pe perioada sarcinii a anticonceptionalelor poate produce o concentratie hormonala incompatibila cu dezvoltarea ulterioara a acesteia (efect abortiv), insa faptul ca ati folosit aceste produse inainte de a ramane insarcinata nu reprezinta un pericol pentru dezvoltarea ulterioara a acesteia. Multa sanatate!

dr. Ciprian Pop-Began
-obstetrica ginecologie-

Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu

Strange caroLEI si castiga premii garantate, care vor face mesele in familie si mai delicioase. Inscrie-te!

Visul de a avea copii

Citeste si despre:

COMENTARII

Calculeaza perioada fertila

Data ultimei menstruatii:

Durata ciclului menstrual:

zile

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA
OK

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul