Bea lapte pentru fertilitate

/ / Modificat: 2011-09-19
Bea lapte pentru fertilitate





 

Conform unor studii recente, se pare ca bautul laptelui creste fertilitatea. Cercetarile medicale din acest sens demonstreaza ca bautul laptelui zilnic duce la scaderea ratei de infertilitate deoarece alimentele grase solubile pot imbunatati functia ovariana. Un studiu recent afirma faptul ca alimentatia cu produse ce contin grasimi in proportii scazute pot afecta ovulatia si reduce fertilitatea.

Vitaminele grase solubile

Vitaminele sunt molecule organice, vitale pentru a mentine functiile organismului in fiecare zi, insa ele nu sunt produse direct de corpul nostru. Vitaminele se impart in doua categorii: solubile si insolubile.


Beneficiile vitaminelor solubile sunt cunoscute pentru rolul lor in cresterea fertilitatii, in cazul bautorilor de lapte.

Vitaminele solubile A, D, E si K se dizolva in grasime si sunt absorbite la nivelul intestinului impreuna cu dieta grasa.

Rolul vitaminelor solubile in imbunatatirea fertilitatii:

Vitamina A - sprijina aparatele reproducatoare feminine si masculine si cresterea oaselor

Vitamina D - ajuta la mentinerea nivelelor de calciu chiar daca aportul alimentar nu este suficient

Vitamina E - mentine integritatea membranei celulare si protejeaza de la oxidare lipoproteinele cu densitate mica

Vitamina K - ajuta in activarea proteinelor oaselor si creste proprietatea de depunere a calciului la nivelul oaselor

Cresterea fertilitatii in cazul bautorilor de lapte este inca controversata. Unele studii spun ca produsele lactate consumate frecvent ajuta la functia ovariana. Insa alte studii spun insa ca procesul de pasteurizare omoara beneficiile naturale ale vitaminelor, pentru ca fierberea schimba structura moleculara, astfel incat corpul nu le mai poate absorbi.

In orice caz, produsele nepasteurizate nu sunt procesate in mod corect. Un lapte murdar poate duce la infectia cu bacteria listeria, ce cauzeaza avorturi si nastere prematura.

Daca te afli intr-o astfel de situatie, in care nu stii care este adevarul, cel mai bine este sa te consulti cu medicul tau.

Infertilitatea anovulatorie

Daca te gandesti la dieta cu lactate ca raspuns la problemele tale de fertilitate, trebuie sa stii ca cei care au contestat rezultatele cercetarilor s-au gandit la un tip de infertilitate numit infertilitate anovulatorie.

Cele mai cunoscute cauze ale acesteia sunt:

  • dezechilibrele hormonale
  • dezechilibrele in alimentatie
  • folosirea anumitor medicamente pe termen lung

  • Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

    Articole recomandate

    Citeste si despre