Studiu: Ce trebuie sa mananci la micul dejun daca vrei sa ai baiat

/ / Modificat: 2019-02-04
Studiu: Ce trebuie sa mananci la micul dejun daca vrei sa ai baiat

Oamenii de stiinta de la The Royal Society din Londra au descoperit ca ceea ce mananci la micul dejun ar putea influenta sexul copilului!

Studiul

Autorii studiul au analizat 740 de femei insarcinate si au facut o lista cu ce au mancat acestea inainte de a afla ca vor avea un copil. Ei au descoperit ca cele care consumau alimente bogate in potasiu (banane) si mai multe proteine si carbohidrati au sanse mari sa faca baietel.

Mai mult, studiul a aratat ca femeile care au consumat mai multe cereale la micul dejun inainte de conceperea copilului aveau mai multe sanse sa aiba un fiu.

"Daca vreti un baiat, trebuie sa aveti o dieta sanatoasa cu un aport caloric ridicat, inclusiv la micul dejun. 59% dintre femeile care au consumat cereale zilnic au avut baieti, comparativ cu doar 43% dintre cele care au manancat mai putin de un castron cu cereale pe saptamana," a explicat coordonatoarea cercetarii, Fiona Matthews.

Daca vrei sa concepi o fetita

Intre timp, un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Maastricht a constatat ca femeile care doresc o fiica trebuie sa nu consume prea multe alimente bogate in potasiu.

Mai mult, 173 de femei care au dorit sa conceapa o fetita au fost examinate si au fost sfatuite de cercetatori sa scoata sarea din dieta lor si sa consume cat mai multe lactate. Ei au descoperit ca 80% dintre femeile care au urmat aceasta dieta au conceput o fetita.

"Rezultatele arata ca atat respectarea dietei cat si calendarul cresc probabilitatea sa ai o fata, dar impactul cel mai important il are dieta", a declarat un purtator de cuvant al Universitatii Maastricht.

Dar trebuie sa fii atenta, indiferent daca vrei sa concepi o fata sau un baiat, dieta unei femei insarcinate trebuie sa fie echilibrata si sa includa legume si fructe.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Concepere baietei Concepere baieti

Articole recomandate

Citeste si despre