Activitati distractive de iarna pentru copii dupa perioada sarbatorilor

/ / Modificat: 2012-01-09
Activitati distractive de iarna pentru copii dupa perioada sarbatorilor

Cu sau fara zapada sau sarbatori, iarna isi continua drumul lung pe la noi prin tara si chiar daca nu a nins peste tot, micutul poate profita de unele dintre cele mai distractive activitati sau jocuri de sezon. Iata cateva idei amuzante, pe zapada sau in afara ei.

Odata cu terminarea sarbatorilor de iarna, stransul decoratiunilor si revenirea la scoala, copilul ar putea intra intr-o stare usor apatica, fiiind nostalgic dupa perioada colorata, antrenanta si vesela de care a avut parte de Craciun. Este important sa nu il lasi sa se intristeze sau sa ravneasca la acea perioada si sa il intretii cu activitati interesante si distracive, mai ales ca iarna inca nu s-a terminat si ii ofera o multime de oportunitati de distractie.

Patinaj

Pentru ca micutul tau sa se aventureze pe gheata ca oglinda, nu aveti nevoie de zapada. Exista o multime de patinoare improvizate in toate parcurile din tara, iar patinajul ramane una dintre cele mai indragite activitati sau distractii de iarna pentru copii.

Nu mai sta pe ganduri, cumpara-i copilului o pereche de patine haioase si distrati-va copios de "intalnirile" pe care funduletul lui le are cu gheata pe patinoar. Este o ocazie excelenta ca cel mic sa faca putina miscare dupa mesele copioase si dulciurile sarvuroase de dupa sarbatori.

Zapada

Sa faci zapada este mai greu, nu-i asa? Daca mama-natura nu se indura sa ne incante cu niscaiva fulgi, nu inseamna ca suntem neputinciosi in fata bucuriei de a vedea sau crea zapada. Exista o multime de activitati distractive de iarna de facut chiar in casa, cu copilul, una dintre ele fiind folosirea zapadei artificiale pentru decorare, crearea fulgilor din binecunoscuta "scartaitoare" sau din hartie, dar si coacerea unor bezele care sa semene cu bulgarasi mici de zapada. Cu putina creativitate, copilul se poate bucura de zapada, chiar daca nu de cea adevarata.

Om de zapada

Daca esti dintr-o regiune in care a nins deja, nu ezita sa scoti copilul la una dintre cele mai distractive si traditionale activitati ale iernii - crearea omului de zapada. Se poate distra pe cinste modeland bulgarasii si decorandu-i cu nasturi, palarii si alte accesorii. In cazul in care zapada lipseste, nu inseamna ca micutul nu se poate bucura de aceasta activitate minunata a iernii. Nu trebuie sa treaca iarna fara ca el sa modeleze sau deseneze macar un om de zapada. Copilul poate improviza omuletul din ghemuri de ata alba sau plastilina sau il poate desene ori colora pe coli de hartie. Exista metode interesante pentru ca micutul sa nu rateze nicio activitate amuzanta a iernii!

Jocuri pe partie

Daca ati ales sa va relaxati la munte dupa sabatori sau locuiti in orase cu multa zapada, atunci activitatile specifice iernii va sunt la indemana si il puteti distra pe micutul vostru printr-o multime de jocuri amuzante.

De la trasul cu saniuta, pana la bataie cu bulgari, snowboarding, schi si pana la cazemata sau alte joculete cu sau pe zapada, puteti organiza o mica "olimpiada de iarna", in care sa faceti echipe si sa puneti la bataie cateva premii interesante.

Daca sunteti la munte si aveti o partie in apropiere, profitati sa inscrieti copilul la cateva lectii de schi. Este unul dintre cele mai frumoase sporturi de iarna si este foarte eficient in cresterea si dezvoltarea copilului.

Plimbari

Plimbarile in aer liber pot avea loc oriunde in tara, chiar daca iarna nu si-a pus amprenta cu straturi generoase de zapada. Aerul rece si curat prinde bine oricarui copil, iar miscarea fizica este binevenita oricand. In plus, parcurile sunt inca ornate si decorate cu luminite, joculete si figurine speciale de sarbatori, cu stand-uri cu ceai, ciocolata calda, mere sau vata pe bat si alte bunataturi traditionale de iarna, iar micutul tau se poate distra copios.

Nici plimbarile prin magazinele sau mall-urile inca decorate de sarbatoare nu sunt de neglijat. In fiecare locatie se simte inca spiritul Craciunului, iar micutul poate reintra, chiar si pentru cateva ore, in atmosfera vesela si colorata a sarbatorilor care tocmai s-au incheiat. Are ocazia sa isi cumpere bunatati, sa faca poze cu braduti si decoratiuni, poate chiar si cu cate un Mos Craciun ratacit prin vreun magazin sau sa mearga cu trasura lui, acolo unde sunt spatii special amenajate de joaca pentru copii.

  • Foto: Pexels

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati distractive copii Jocuri iarna copii Jocuri zapada copii Distractie copii Relaxare copii Activitati bebelus iarna

Articole recomandate

Citeste si despre