Slabirea dupa nastere. Reguli de alimentatie

/ / Modificat: 2014-07-14
Slabirea dupa nastere. Reguli de alimentatie

Multe mamici se intreaba ce reguli de alimentatie sa adopte dupa nastere pentru a slabi. Slabitul dupa nastere nu este chiar atat de dificil precum pare, mai ales daca stii principiile de baza de alimentatie.

Procesul de slabire dupa nastere difera de la mama la mama si depinde de o multime de factori. Daca erai supraponderala inainte sa ramai insarcinata, de exemplu, slabitul dupa nastere s-ar putea sa fie mai dificil.

Daca alaptezi, caloriile pe care le folosesti pentru a produce laptele s-ar putea sa te ajute sa dai jos ceva din greutatea acumulata in plus, dar va trebui sa consumi in continuare mai multe calorii fata de cat consumai inainte sa ramai insarcinata. Corpul fiecarei femei raspunde altfel, asa ca trebuie sa ai rabdare.

Este mult mai important sa primesti o nutritie adecvata si calorii pentru alaptat decat sa te infometezi pentru a scapa mai repede de kilogramele in plus.

Daca iti hranesti bebelusul cu biberonul sau deja l-ai intarcat, poti incepe un program de slabire prin analizarea dietei din timpul sarcinii. Daca in sarcina ai mancat mai sanatos este recomandat sa continui cu aceste obiceiuri bune prin mese regulate, echilibrate, care sa includa toate grupele majore de alimente zilnic. Bea multe fluide si evita zaharul, mancarurile grase si alcoolul pentru ca sunt doar calorii "goale".

Pentru a slabi dupa nastere trebuie sa "arzi" mai multe calorii decat consumi. Poti sa faci lucrul acesta prin marirea volumului activitatii fizice, nu prin reducerea drastica a aportului de calorii. Reducerea aportului de calorii nu face altceva decat sa-ti incetineasca metabolismul. Exercitiile fizice regulate, chiar daca se rezuma la a dansa cu bebelusul tau sau la a-l scoate la o plimbare, sunt binevenite.

Tehnici care te-ar putea ajuta sa scapi de kilogramele in plus dupa sarcina

  • Bea cel putin 10-12 pahare de apa in fiecare zi. Inlocuieste bauturile bogate in zahar (de tipul cola) cu apa cu zeama de lamaie. Vei taia multe calorii in felul acesta.
  • Tine la indemana gustari sanatoase ca stafidele, popcornul, biscuitei din cereale si nuci. Refuza gustarile vandute in magazine si mancarea de tip "junk food".
  • Alege carnea slaba ca puiul fara oase si vita fara grasime.
  • Mananca cereale integrale (paine, cereale, paste) in loc de variantele "albe".
  • Nu te lasa pacalita de mancarurile cu eticheta de "fara grasimi". Unele sunt pline de calorii si pot avea in compozitie uleiuri hidrogenate si/sau sirop de porumb cu continut mare de fructoza. Citeste cu atentie etichetele!
  • Rezista tentatiei de a manca de la fast-food, sau daca faci asta, alege salatele in loc de hamburgeri cu cartofi prajiti.
  • Atunci cand te simti pregatita, poti incepe un program de exercitii fizice usoare. Daca vremea iti permite, fa o plimbare de 10 minute cu bebelusul in fiecare zi si creste treptat timpul la 20 de minute.
  • Gaseste solutii simple pentru a face mai multe exercitii fizice, ca parcatul masinii mai departe de casa sau urcatul pe scari, in loc de folosirea liftului.
  • Alaptatul consuma o multime de calorii (aproape 500 pe zi) asa ca, cu cat mai mult alaptezi, cu atat mai multe calorii vei consuma.

Tine minte ca o dieta stricta nu este cea mai buna solutie pentru tine in aceasta perioada si ca trebuie sa astepti macar 6-8 luni dupa nastere pentru a-ti recapata corpul pre-sarcina.

Pentru mai multe idei de slabit, incearca si sectiunea Diete de slabit dupa nastere.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimentatia dupa nastere

Articole recomandate

Citeste si despre