Vaccinurile pentru bebelusi

/ / Modificat: 2014-04-25
Vaccinurile pentru bebelusi
Intrebare:

- I-am facut fetitei mele vaccinul de 2 luni - vaccin facut de medicul de familie, acele vaccinuri care se gasesc la dispensare. Insa , intrucat mi-a facut o reactie destul de urata, plansete, urlete, tipete, doua zile nu mi-a mancat bine, fara febra intr-adevar dar nu a mai mancat si nu mi-a mai dormit bine, am hotarat sa ii cumpar eu din comert vaccinurile si sa i le fac, binenteles tot la medicul de familie. Am uitat sa precizez ca sunt din Mangalia, la noi nici nu se auzise de aceste vaccinuri. O prietena din Bucuresti i-a facut bebelusului ei INFANRIX si s-a comportat impecabil. As vrea si eu sa il cumpar si sa i-l fac la urmatoarele vaccinari. Insa este vreo problema daca vaccinul de 2 luni l-am facut dintr-o alta gama iar acum i-as face ori INFANRIX ori PENTAXIM - depinde ce gasesc pe piata, mai ales ca la noi nu se gasesc? Dintre aceste doua vaccinuri INFANRIX si PENTAXIM, dumneavoastra ce mi-ati recomanda? La Pentaxim am inteles ca ar trebui sa ii fac vaccin si la 8 luni, vaccin ce la celelalte nu se face, este am inteles pentru meningita, este adevarat?

Raspuns:

Este important sa respectati schema de vaccinare conform Programului National de Imunizari. Nu conteaza atat numele preparatului cat ce anume contine acesta.


Este important sa respectati schema de vaccinare conform Programului National de Imunizari. Nu conteaza atat numele preparatului cat ce anume contine acesta.

De aceea, daca doriti sa achizionati un preparat din comert, va sfatuiesc sa intrebati inainte medicul de familie ce anume trebuie sa contina acesta (in functie de calendarul de vaccinari) si sa solicitati la farmacie un produs care sa contina vaccinurile corespunzatoare.

Inainte de a-l administra cititi cu atentie prospectul si solicitati sfatul medicului de familie, care va poate confirma ca ati ales preparatul potrivit si va poate sfatui in cazul in care e nevoie de modificarea calendarului de vaccinari.



In comert sunt mai multe preparate, cu diverse combinatii:

  • INFANRIX este: DTP - un vaccin combinat  anti diftero-tetano-pertusis
  • INFANRIX-Hib: este DTP-Hib - vaccin combinat  anti diftero-tetano-pertusis, anti Haemophilus influenzae tip b
  • INFANRIX-IPV+Hib: este DTP+VPOT+Hib - un vaccin combinat anti diftero-tetano-pertusis, antipoliomielitic si anti Haemophilus influenzae tip b
  • INFANRIX HepB: este DTP-Hep B - vaccin combinat  anti diftero-tetano-pertusis si anti hepatita B
  • PENTAXIM este:  DTP+VPOT+Hib - un vaccin combinat anti diftero-tetano-pertusis, antipoliomielitic si anti Haemophilus influenzae tip b
  • TETRAXIM este: DTP-VPOT - un vaccin combinat anti diftero-tetano-pertusis, antipoliomielitic
  • TRITANRIX – DTP=Hep B
  • DT-COQ este: DTP - un vaccin combinat anti diftero-tetano-pertusis
  • TETRACOQ este: DTP-VPOT - un vaccin combinat anti-diftero-tetano-pertusis, antipoliomielitic.

    PENTAXIM, prin componenta sa anti Hemophilus influenzae (care nu face parte din schema de vaccinari obligatorii in tara noastra) imunizarea activa combinata impotriva infectiilor invazive determinate de Haemophilus influenzae tip b (meningita, septicemie, celulita, artrita, epiglotita, etc); asadar el asigura protectie numai impotriva meningitei  determinate de Haemophilus influenzae tip b nu si a altor tipuri de meningita.

    Alina Pop-Began

     

    -Medic rezident -Anestezie si Terapie Intensiva-


    Detalii specialist

  • Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

    Taguri Vaccin bebelusi

    Articole recomandate

    Citeste si despre