Jucarii pentru invatare, potrivite pentru bebelus

/ / Modificat: 2014-12-05
Jucarii pentru invatare, potrivite pentru bebelus

Jucariile pentru invatare sunt esentiale pentru copii inca din primele luni de viata, chiar daca exista conceptia potrivit careia abia de la 12 luni este bine sa ii oferi bebelusului jucarii care sa il ajute sa inteleaga si sa descopere lumea. Bebelusul gaseste in orice obiect o jucarie, astfel ca nu iti va fi greu sa ii ocupi timpul cu jucarii educative.

Caruselul pentru patut

Caruselul pentru patut este prima jucarie pentru invatare cu care bebelusul intra in contact. Pana la varsta de 5 luni, caruselul il va fascina pe cel mic atat prin explozia de culori, cat si prin miscarile micilor jucarii insirate pe brate. Este indicat sa cauti un carusel pentru patut cu multe culori aprinse.

Conform specialistilor, prima culoare pe care bebelusii o disting bine este rosul, in jurul varstei de 4 luni. Prin urmare este recomandat ca accesoriul tau sa aiba accente rosii. Albul si negrul sunt de asemenea importante pentru distingerea culorilor, intrucat creeaza un contrast puternic.

Cu aceasta jucarie pentru invatare, bebelusul isi va dezvolta abilitatile vizuale si va incepe sa isi coordoneze mai bine privirea la miscarile din jurul lui. Este bine sa stii ca unele carusele sunt prevazute cu sistem muzical. Astfel, bebelusul are ocazia de a-si dezvolta si abilitatile auditive in timp ce se joaca.  

Oglinzile

Bebelusii nu-si recunosc propria reflexie in oglinda, dar imaginea care apare in fata ochilor lor este foarte captivanta. Abia dupa implinirea varstei de un an, bebelusul va fi capabil sa isi recunoasca imaginea in oglinda. Pana atunci, de cand se naste si pana cand descopera alte jucarii pentru invatare, bebelusul se poate antrena cu oglinda.

Incearca sa nu-i oferi in mana o oglinda mare si grea, intrucat se poate accidenta. In schimb, asaza o oglinda mica langa el in pat sau plimb-o dintr-o parte in alta. O alta solutie ar fi sa-i cumperi jucarii cu mici oglinzi incorporate. Vor fi o sursa de distractie pentru el si il vor ajuta sa inteleaga faptul ca ceea ce vede sunt doar imagini. De asemenea, este indicat sa asezi langa patul bebelusului o oglinda de dimensiuni mari, pentru a putea vedea cat mai multe lucruri in ea.  

Obiectele din casa

Multe dintre obiectele pe care le ai in casa sunt potrivite pentru a deveni jucarii educative. De la varsta de 6 luni, bebelusul se poate obisnui cu dimensiunile si ideea de inauntru, afara, deasupra, sub, jucandu-se cu recipiente din plastic.

De asemenea, isi poate dezvolta capacitatea de asociere a lucrurilor. De exemplu, daca ii oferi o lingura din lemn si un recipient din plastic intors cu gura in jos, va lovi cu lingura astfel incat sa faca zgomot, ca si cum ar bate la tobe.  

Jucariile care scot sunete

Jucariile pentru bebelusi care scot sunete atunci cand sunt miscate sau apasate sunt un alt mod de invatare in primele luni de viata. La inceput, va fi captivat de felul in care jucariile scot sunete atunci cand le misti tu, insa pe masura ce creste, bebelusul va dori sa tina singur jucaria in mana si sa incerce singur sa produca zgomote.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jucarii Bebelusi Abilitati bebelus Activitati bebelus Activitati bebelus casa

Articole recomandate

Citeste si despre