10 moduri simple de a te juca cu bebelusul

/ / Modificat: 2013-02-25
10 moduri simple de a te juca cu bebelusul

Bebelusii pot fi distrati si amuzati cu usurinta, chiar si prin cele mai simple joculete. Nu trebuie sa depui mult efort sau sa cumperi jucarii speciale pentru a scoate la iveala cel mai frumos zambet al tau si pentru a-l ajuta sa se relaxeze in compania ta. Iata 10 idei dragalase de a-l binedispune pe bebe!

joaca_bebelusi 

Joaca de-a coafurile

Daca baita bebelusului devine din ce in ce mai plictisitoare, iar piticul tau s-a saturat de ratuste si alte jucarii pentru baita, este timpul sa il impresionezi si distrezi prin diverse coafuri. Aranjeaza-i parul in cele mai amuzante si dragalase moduri si apoi arata-i in oglinda noile creatii.

Inversarea rolurilor

Bebelusul tau probabil ca adora sa fie tinut in brate si rasfatat. Distreaza-te cu micutul tau spunandu-i ca tu esti bebelusul si ca el trebuie sa aiba grija de tine, sa te mangaie si sa te tina in brate, asa cum faci tu cu el. Prefa-te ca plangi si pune-l sa iti dea un pupic dulce pentru a-ti trece.

Pititul sub paturica

Ia o patura mai mare si bagati-va amandoi sub ea. Apoi joaca-te cu micutul tau cucu-bau, scotand capul prin diverse parti si incurajandu-l sa iasa si el. Sau va mai puteti juca si altfel, pornind intr-o cursa dintr-un capat al altul al paturicii, pe sub ea. Ce se va mai amuza piciul!

Admiratul fotografiilor

Bebelusii adora sa se uite la imagini. Cu cat sunt mai mari, colorate si amuzante, cu atat se va distra mai tare, va rade copios si va scoate cele mai dragalase sunete. Poti lua un album foto personal sau poti printa niste imagini amuzante pe care sa i le descrii.

Grimasele

Chipul tau ramane unul dintre cele mai placute imagini pentru bebelus. Este cel mai prietenesc, familiar si frumos chip din lume pentru el.

Este timpul sa fie si cel mai hazliu: asadar, nu mai sta si fa tot soiul de grimase distractive in fata copilului pentru a-l amuza si distra copios. Va incerca sa te imite si va fi extrem de haios facand asta! Zambeste cu gura pana la urechi si il vei vedea si pe el facand asta.

Efectul fascinant al muzicii

Muzica ramane una dintre cele mai indragite lucruri pentru bebelus. Acesta adora sunetele melodioase si nu sta locului nicio secunda. Desi scutecelul ii cam trage funduletul in jos, el depune toate eforturile sa demonstreze ca este mare dansator si nu ezita sa cucereasca spectatorii si audienta cu zambete cuceritoare si tentative de cantat.
 

Explorarea naturii

Chiar daca micutii vor manifesta curiozitatea la varste un pic mai mari, nu se poate spune ca bebelusii sunt tocmai indiferenti la lucrurile noi care-i inconjoara.

Du-l pe micutul tau in parc, tine-l in brate si lasa-l sa atinga florile, copacii si iarba. Ii va placea tare mult sa exploreze culorile si miresmele placute ale naturii.

Cucu-bau

Cucu-bau este mai mult decat un joc simplu si amuzant pentru micut. Are un rol educativ extrem de puternic si il ajuta sa se dezvolte frumos si armonios.

Dar inainte de toate este cel mai util joc pentru relaxarea si amuzamentul lui. Pune mainile la ochi, apoi descopera-ti brusc fata, strigand cucu-bau. Cu acest joc nu vei da gres cu bebelusul tau!

Mima de-a animalutele...

A te preface ca esti un catel sau o pisicuta poate avea un efect mai mult decat util in amuzarea bebelusului. Il poti pune si in carca, facand pe calutul.

Jucariile care prind viata

Da viata jucariilor de plus. Tine-le in fata micutului tau si vorbeste in numele lor fara sa te vada. Misca-le din cand in cand si mai uita-te si tu la bebe la o anumita perioada de timp, zambind.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Joaca bebelusi Jocuri bebelusi Bebelusi Comunicare bebelusi Bebelusi care rad Zambet bebelus Dragoste bebelus mama

Articole recomandate

Citeste si despre