Vitamina C nu lupta singura impotriva racelilor. Ce alti pasi sunt esentiali pentru sanatatea copilului

/ / Modificat: 2023-10-02
Vitamina C nu lupta singura impotriva racelilor. Ce alti pasi sunt esentiali pentru sanatatea copilului

Atunci cand vine vorba despre sistemul imunitar al copiilor, exista o serie de mituri care se perpetueaza de zeci de ani. Acestea sunt tot mai discutate atunci cand vine sezonul virozelor si parintii apeleaza la tot felul de leacuri pentru a-i ajuta pe cei mici sa lupte impotriva racelilor.

Medicul Mihail Pautov, prezentatorul emisiunii MediCOOL de la Antena 1, a demontat probabil cel mai popular mit cu privire la agentii despre care se spune ca lupta impotriva racelii: vitamina C. Intr-un filmulet postat pe retelele de socializare, doctorul a explicat cum stau, de fapt, lucrurile.

“Este culmea ca in 2023, cand avem sute de studii care in unanimitate demonstreaza zero efect al vitaminei C impotriva racelii, zero efect. Singurul efect pe care il vedem este o oarecare permeabilitate, ca vasele (n.r. de sange) se vindeca mai bine... poti sa dai vitamina C, de exemplu, la bolnavi operati. Singurul efect este o crestere plasmatica a vitaminei C, adica iti creste temporar vitamina C in sange, apoi iti scade. Zero efect, zeci de ani, sute de studii, sute de mii se persoane testate, zero efect asupra racelii”, spune medicul Pautov.

Cum poti ajuta copilul sa se refaca mai repede

Celebrul doctor vine si cu o serie de sfaturi pentru parinti, atunci cand copiii sunt raciti. Acesta spune ca, in perioadele cu raceli, trebuie sa ne asiguram ca micutii au parte de odihna suficienta, respectiv 10-11 ore pe zi, ca nu sunt stresati, pentru ca stresul scade imunitatea.

Un alt aspect important are legatura cu umiditatea din camera. In incaperea in care doarme copilul trebuie sa fie o umezeala de 40-60%, pentru a nu avea probleme respiratorii si trebuie sa aerisim des.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vitamina C Raceala copii Sanatate copii

Articole recomandate

Citeste si despre