Virusolog german, opinie controversata: "Tinerii trebuie lasati sa stea impreuna sa se infecteze reciproc"

/ / Modificat: 2020-04-07
Virusolog german, opinie controversata:

Prof. dr. Karin Molling, unul dintre cei mai apreciati virusologi germani, sefa grupului de cercetari al Institutului de Genetica Moleculara "Max Planck" din Berlin s-a declarat total impotriva carantinei, chiar daca trebuie protejate persoanele in varsta.

"Trebuie sa protejam persoanele in varsta, dar sa le protejam intr-un mod care poate fi verificat. Este rezonabil ceea ce facem acum pentru stoparea epidemiei, astfel incat intreaga economie globala sa fie aproape paralizata?," se intreaba dr. Karin Molling, intr-un interviu pentru publicatia Rubikon, preluat de stirile Pro Tv.

"Tinerii trebuie lasati sa stea impreuna"

Virusulogul german considera ca tinerii, care fac fata fara prea multe probleme coronavirusului, trebuie pur si simplu lasati liberi, sa se infecteze unul de la altul, pentru a se dezvolta in mod natural, imunizarea impotriva Covid-19.

"Cred ca am avut situatii de genul acesta de mai multe ori si ca masurile merg acum prea departe. Cred ca poate nu ar trebui sa faceti atat de mult impotriva tinerilor, care trebuie lasati sa stea impreuna si sa ise nfecteze reciproc.

Trebuie sa construim cumva imunitatea. Cum poate fi posibil acest lucru fara contacte? Cei mai tineri suporta infectia mult mai bine," a mai spus dr. Karin Molling.

Specialistul mai crede ca boala este prezentata ca o boala ingrozitoare, coronavirusul fiind, de fapt, o gripa intr-o iarna normala. "Este chiar mai putin agresiva in prima saptamana."

"Sub nicio forma carantina"

Omul de stiinta considera ca iesitul afara este mult mai benefic decat izolarea in casa.

"Am fost intrebata ce cred despre batranii care merg la plimbare. Pot spune doar atat: da, ar trebui sa o faca. Aerul proaspat este bun pentru ca dilueaza virusul. Toata lumea isi poate imagina acest lucru.

Al doilea lucru este ca apare actiunea benefica a soarelui. Lumina ultravioleta ucide virusii. Este bine pentru copiii care se joaca afara, care fac sport afara. Este bine afara. Este cel mai bine daca am putea sta afara.

Sub nicio forma carantina!," sustine cu tarie virusologul german.

Aceasta mai sustine ca numarul de infectati nu e nici pe departe cea mai mare problema. Trebuie protejati bătrânii. Si izolate marile focare de infectie si doar doar in situatii extreme sa se recurga  la izolare.

"Nu sunt de acord, precum unii dintre colegii mei, ca trebuie sa luam aceleasi masuri in viata privata, in restaurante, in familie, in gradinite si mai presus de toate la locurile de joaca," a punctat dr. Karin Molling.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tineri Carantina Infectare

Articole recomandate

Citeste si despre