Lectii financiare importante pentru un tanar de 20 de ani

/ / Modificat: 2024-05-22
Lectii financiare importante pentru un tanar de 20 de ani

Varsta de 20 de ani este cea mai formativa si experimentala din viata noastra. In mod obisnuit, varsta cuprinsa intre douazeci si treizeci de ani este cea in care se formeaza cu adevarat viata personala. Iti dai seama de valorile tale de baza si de visele tale de viata si intelegi care este scopul tau in viata. Cu toate acestea, aceasta este, de asemenea, perioada in care facem greseli definitorii pentru viata care, daca nu suntem indrumati corespunzator, ne pot afecta viata pe termen lung. De exemplu, unii tineri s-au inscris la o facilitate de credite rapide online fara o planificare adecvata sau fara sa cunoasca termenii de angajare, iar acest lucru a sfarsit prin a le da peste cap scorul de credit si i-a lasat cu o povara uriasa de datorii. Iata cateva lectii pe care le-as impartasi cu un tanar de 20 de ani si care i-ar imbunatati calitatea vietii.

1. Nu va fie teama sa investiti in educatia dumneavoastra

Dupa absolvirea liceului, majoritatea oamenilor continua sa urmeze invatamantul tertiar. Indiferent daca va inscrieti la o universitate Ivy League, la o facultate comunitara sau comerciala, exista sanse sa fiti nevoit sa contractati un imprumut pentru educatie universitara pentru a va continua studiile. Indiferent de situatia in care va aflati in ceea ce priveste invatamantul superior, investirea timpului si a banilor pentru a urma o educatie si a dobandi abilitati si experienta valoroase este intotdeauna o decizie inteleapta. Majoritatea persoanelor cu o situatie financiara stabila va vor spune ca cea mai buna investitie pe care au facut-o la 20 de ani nu a implicat cumpararea unei proprietati imobiliare sau cumpararea celor mai tari actiuni. Cea mai buna investitie a fost dobandirea de cunostinte si experienta in domeniul lor de expertiza. Fiecare abilitate dobandita poate fi transformata intr-o afacere aducatoare de bani care are un randament financiar si de timp investit in educatie. invatarea iti provoaca perspectivele si viziunea asupra lucrurilor si te deschide catre posibilitatile din jurul tau care iti pot aduce castiguri financiare.

2. Dezvolta abilitati profitabile

Odata ce ati obtinut o educatie in domeniul in care doriti sa faceti cariera, dezvoltati o strategie pentru a ramane in fruntea jocului. Dezvoltati-va competente care sunt foarte cautate si care sunt valoroase pentru angajatori si clientii tinta. Acest lucru va va ajuta sa va pozitionati ca o resursa valoroasa pe piata muncii si va va ajuta sa ramaneti relevant in cercurile profesionale. Avand o pregatire adecvata va ofera un avantaj competitiv, care este un factor determinant pentru cresterea carierei si sanatatea financiara. in plus, invatati cum sa stabiliti pretul serviciilor dvs. pe masura ce continuati sa va perfectionati competentele.

3. Petreceti timp cu oameni inteligenti care va imbunatatesc constant

Cei mai multi oameni de succes au experimentat o crestere in cariera prin mentorat si prin crearea de retele cu persoane care au mai multe cunostinte, experienta si relatii decat ei. Mentorii impartasesc informatii valoroase despre cum sa navighezi pe drumul profesional pe care l-ai ales. in timp ce faceti networking cu persoane din domeniul dvs. de interes, maximizati propunerea dvs. de valoare pentru a va pozitiona pe o cale de castiguri financiare.

4. Niciodata nu este prea devreme pentru a va incepe calatoria de economisire si investitii

La 20 de ani, este foarte probabil sa aveti putine obligatii financiare de indeplinit. Acesta este un moment bun pentru a incepe sa castigati, deoarece va puteti crea un portofoliu de investitii bun si un plan de economii care va va aduce mari beneficii la batranete. Cu cat imbatranesti, cu atat mai multe responsabilitati pe care le ai si care fac ca economiile si investitiile sa devina o lupta. Maximizati toate investitiile si caile de economisire pe care le aveti la dispozitie, cum ar fi schemele de pensii de angajare si planurile de investitii cu risc scazut sau ridicat, pe masura ce continuati sa cautati mai multe cunostinte financiare.

5. Invatati sa va gestionati eficient datoriile

 Dupa cum am mentionat mai devreme, la douazeci de ani, aveti multe gafe financiare care pot sfarsi prin a va forma educatia financiara. in cazul celor mai multi oameni, presiunea colegilor si deciziile financiare proaste i-au determinat sa contracteze un credit instant pe card de care nu aveau nevoie sau pe care nu l-au planificat. Aceste datorii ii coplesesc in cele din urma, ceea ce ii determina sa petreaca mult timp incercand sa se redreseze financiar. Sa presupunem ca va aflati in datorii in timp ce aveti 20 de ani; este recomandabil sa aplicati un plan de gestionare a datoriilor pentru a le sterge sau pentru a le face mai usor de gestionat. Puteti alege sa va consolidati datoriile si sa aveti o singura plata lunara pana cand va achitati toate datoriile, sau puteti aplica tehnica de gestionare a datoriilor "bulgare de zapada" pentru a va achita obligatiile. Este important sa mentineti un scor de credit bun, deoarece acesta va afecteaza tranzactiile viitoare si accesul la finante.

6. Nu va fie teama sa va asumati riscuri

Cand esti tanar, nu ai obligatii sau responsabilitati care sa te lege de un singur loc. Atunci cand ti se prezinta o oportunitate, profita de ea si propulseaz-o la un alt nivel. De exemplu, daca se prezinta o oportunitate de cariera mai buna intr-o alta locatie, asumati-va riscul, mutati-va si explorati cresterea in timp ce invatati lucruri noi. in ceea ce priveste investitiile, avantajul varstei va ofera oportunitatea si flexibilitatea de a investi in investitii cu risc mediu sau ridicat care ofera randamente mai bune. Daca aveti nevoie de

7. Acordati prioritate sanatatii si bunastarii dvs.

Sanatatea buna este intruchiparea bogatiei. Indiferent de varsta, mintea si corpul dumneavoastra sunt cele mai mari bunuri pe care le detineti, asa ca ar trebui sa va asigurati ca investiti continuu in ele. Faceti din exercitiile fizice o prioritate in programul dumneavoastra si investiti in obiceiuri sanatoase de alimentatie si de somn. De asemenea, bunastarea mentala ar trebui sa fie prioritara pentru a maximiza productivitatea. Adevaratul cost al sanatatii este resimtit atunci cand cineva este internat in spital si nu mai este capabil sa faca bani, dar facturile mananca din economii.

Lovitura de despartire

Cu totii facem greseli, asa ca nu va invinovatiti. Nu este niciodata prea tarziu pentru a schimba traiectoria vietii tale, asa ca, indiferent daca ai inceput sa investesti la 20 de ani sau nu, poti sa incepi de azi si sa-ti construiesti portofoliul. Iar daca aveti nevoie sa accesati mai multe informatii despre probleme financiare, fie ca este vorba de credit instant online sau de educatie financiara, puteti citi mai multe in sectiunea noastra de blog.

Lectii financiare

 

Lectii financiare

 

Photo: https://www.pexels.com/

 

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Lectie Educatie financiara Tineri

Articole recomandate

Citeste si despre