O fetita de 4 ani, prima victima a gripei in randul copiilor, in acest sezon. Dubla infectare, cea mai periculoasa

/ / Modificat: 2024-01-17
O fetita de 4 ani, prima victima a gripei in randul copiilor, in acest sezon. Dubla infectare, cea mai periculoasa

Gripa a facut prima victima in randul copiilor sezonul acesta. Este vorba despre o fetita de 4 ani din Prahova, care a murit la spital. Desi medicii au depus toate eforturile pentru a o salva, din pacate, corpul micutei nu a mai rezistat. 

Micuta a fost adusa in stare grava la Spitalul Judetean din Ploiesti, cu temperatura de 41 de grade. Fetita a avut febra mare mai multe zile, iar cand a fost adusa la spital avea deja convulsii si a fost nevoie de manevre de resuscitare. Copila nu avea alte afectiuni care sa ii agraveze starea. 

Fetita a murit la Spitalul Judetean din Ploiesti., iar medicii spun ca a fost adusa in stare grava, cu temperatura de 41 de grade. Desi au incercat sa o salveze, medicii nu au reusit. Se afla sub monitorizare pentru un posibil diagnostic de autism.

Gripa este o boala ce se poate agrava, daca nu este tratata la timp si corespunzator. Ajunsa la forme severe, gripa poate duce la deces, avertizeaza medicii. 

,,Ne confruntam cu o crestere alarmanta a numarului de pacienti care prezinta insuficienta respiratorie, provocata de virozele respiratorii, cea mai severa fiind gripa. Este important sa nu amanam prezenta la medic, sa nu folosim leacuri traditionale sau ce ne recomanda rudele sau prietenii si sa nu initiem tratament cu antibiotic decat la recomandarea medicului”, a precizat dr. Florin Rosu, manager al Spitalului de Boli Infectioase din Iasi.

Dubla infectare, extrem de periculoasa

Medicii atrag atentia ca a crescut si numarul cazurilor de duble infectii, care sunt si mai greu de tratat: cu virusul gripal si coronavirus. 

,,Este adevarat, este posibila o dubla infectare, deoarece vorbim despre boli ce se transmit pe cale respiratorie. Astfel, putem sa ne infectam atat cu virusul gripal cat si cu Coronavirus. Fara un examen de laborator nu ne putem da seama daca este vorba sau nu despre ambele. Astfel, este necesar sa ne adresam medicilor pentru a pune un diagnostic. Simptomele care apar sunt febra, durerile articulare, durerile musculare. In general, vorbim despre un tablou clinic foarte zgomotos, ce apare in situatia in care pacientul prezinta dubla infectare", adauga cadrele medicale.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gripa copii Infectare

Articole recomandate

Citeste si despre