Verdictul Colegiului Medicilor in cazul baietelului de 1 an si 10 luni mort la Sanador

/ / Modificat: 2019-03-25
Verdictul Colegiului Medicilor in cazul baietelului de 1 an si 10 luni mort la Sanador

Colegiul Medicilor din Romania a dat verdictul in cazul baietelului mort la Sanador. Concluzia este: abatere de la buna practica. Adica, medicii au gresit si nu au supravegheat, postoperator, pacientul.

Medicii au primit insa doar un vot de blam de la Colegiul Medicilor, ceea ce ii nemultumeste pe parinti care au 15 zile la dispozitie pentru a contesta decizia forului medical, potrivit digi24.ro.

Ce este votul de blam

Votul de blam este o sanctiune prin care forul isi arata dezaprobarea fata de o fapta nedemna facuta de un membru al Colegiului.

"Comisia de Disciplina, investita cu solutionarea cauzei, a constatat ca aspectele prezentate in reclamatie si deduse judecatii forului disciplinar vizeaza conduita terapeutica si atitudinea deontologica ale medicilor implicati, ceea ce face de jure obiectul cercetarii disciplinare.

Decesul s-a produs in urma aparitiei unui tematom retropertioneal, cauzat de lezarea unor vene ale funiculului spermatic stang, urmata de instalarea unui soc hemoragic initial insidios, ulterior progresiv si ireversibil", se arata in raportul Colegiului Medicilor din Bucuresti.

Ce spune documentul de la Colegiul Medicilor

Potrivit documentului, monitorizarea postoperatorie ar fi trebuit sa fie una complexa si sa includa explorari imagistice si biologice intr-o sectie de Terapie Intensiva pe o perioada mai indelungata, avand in vedere comobrbiditatile preexistente ale copilului.

Decizia vine dupa ce Colegiul Medicilor din Capitala s-a autosesizat in octombrie 2018, dupa baietelul in varsta de 1 an si 10 luni a murit, in urma unei operatii de hernie inghinala.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre