Vaccinurile la copii, alinate cu apa indulcita

/ / Modificat: 2008-02-05
Vaccinurile la copii, alinate cu apa indulcita

Bebelus bea apa Vaccinurile sunt dureroase pentru majoritatea dintre copii, iar daca vorbim despre bebelusi, acestia sunt si mai speriati de injectii. Conform unui nou studiu, o lingura de zahar poate ajuta la alinarea durerii pe care o resimt copiii in timpul vaccinarii.

Expertii spera ca un pahar cu apa indulcita va putea indeparta frica parintilor si va imbunatati imunitatea copiilor.

Linda Hatfield, profesor al sanatatii publicii din Pennsylvania afirma ca acest studiu ar trebui sa incurajeze parintii sa isi vaccineze copiii. Acest remediu ar putea fi cel mai nedureros dintre tratamentele de analgezice in randul copiilor.

Oamenii de stiinta spun ca zaharul, scutecele, contactul direct copil-parinte, suzetele, analgezicele si acele subtiri, toate acestea reprezinta o alternativa mai putin dureroasa intr-un moment stresant precum vaccinarea.

Fertilitate

Nu toate sunt perfecte, insa sunt sigure si eficiente.

Statistica privind imunizarea anuala nu e promitatoare, nou-nascutii si bebelusii ar trebuie sa primeasca in jur de 24 de vaccinuri in primele doua saptamani de viata. Insa multi parinti sunt infricosati de ideea de a-i vedea pe copiii lor plangand datorita durerii.

Studiul a folosit un grup de bebelusi cu varste cuprinse intre doua si patru luni, care au primit fie apa indulcita pe cale orala, fie un placebo (apa normala) inainte de vaccinare.Durerea a fost analizata si notata in functie de plans, expresia faciala, miscarile corpului, indicatiile comportamentale si somnul.

La bebelusii care au primit apa indulcita s-a observat o alinare a durerii dupa 5, 7 si 9 minute de la consumarea acesteia, durerea fiind redusa cu 78.5% comparativ cu cea a bebelusilor care au primit placebo.

Parintii au fost rugati sa nu ii alinte pe copii in timpul imunizarii pentru ca acest lucru ar fi putut influenta durerea copiilor. Este o idee buna de a-i da zahar bebelusului tau? Linda Hatfield spune ca solutia este foarte slaba (doar o lingurita de zahar) si aceasta nu poate afecta greutatea copilului si nici nu duce la cresterea glicemiei (zaharului din sange) pe termen scurt.

Cat despre cum functioneaza zaharul in organism, cercetatorii realizeaza deja un studiu care sa evidentieze legatura dintre zahar si substantele din organismul uman care actioneaza ca analgezice.

Laura Moise

Redactor Copilul.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre