Vaccinul pentru cancerul de san

/ / Modificat: 2007-11-20
Vaccinul pentru cancerul de san





 

Un grup de cercetatori americani de la centrul "Johns Hopkins" a demarat testele clinice ale vaccinului pentru cancerul de san.

 




La baza acestui proiect a stat succesul pe care l-a inregistrat vaccinul pentru prevenirea cancerului cervical. Cercetatorii declara ca primele teste clinice ale vaccinului pentru cancerul de san sunt mai mult decat promitatoare.

Cand o femeie este diagnosticata cu cancer mamar, tratamentul standard prevede indepartarea chirugicala a tumorii iar apoi, celulele canceroase care nu au putut fi indepartate sunt distruse prin chimioterapie.

Acest vaccin, poate fi facut o data pe luna si permite pacinetilor sa duca o viata normala cu un minim de discomfort.

Totusi, cercetatorii atrag atentia ca, daca vaccinul va trece de toate testele, este putin probabil ca acesta sa inlocuiasca tratamentul chimioterapeutic.

Se pare ca vaccinul actioneaza prin intermediul sistemului imunitar. In mod normal sistemul imunitar nu recunoaste celulele canceroase ca fiind periculoase, dar cu ajutorul acestui vaccin insa acestea pot fi detectate.

Vaccinul este injectat subcutanat si este combinat cu doze scazute de tratament chimioterapeutic.

Desi vaccinul care se afla inca in faza de testare si prezinta efecte secundare minime, va putea fi comercializat abia peste cativa ani, acesta ofera speranta milioanelor de femei care se trebuie sa infrunte cancerul de san.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

20 Noiembrie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre