Un bebelus a ars intr-un spital

/ / Modificat: 2008-01-24
Un bebelus a ars intr-un spital





 




Oxigenul a luat foc intr-o casca speciala purtata de un nou-nascut intr-un spital. Capul si fata baietelului au ars lasandu-l intr-o situatie critica, relateaza Associated Press.

Marti, cand s-a produs accidentul, nou-nascutul statea intr-un patut sub un aparat de incalzire la Mercy Hospital din suburbia Coon Rapids, raporteaza Allina Hospital and Clinics.

Copilul purta o masca de oxigen, un dispozitiv care este asezat peste fata ca sa alimenteze pacientul cu oxigen aditional. La un moment dat, ceva a cauzat aprinderea gazului.

Allina a declarat ca asistentele care erau cu bebelusul au stins imediat focul. In prezent, autoritatile investigheaza.

David Kanihan, purtatorul de cuvant al Allina, a refuzat sa declare marca mastii de oxigen si a aparatului de incalzit.

Bebelusul, nascut cu 3 saptamani mai devreme, a fost transportat la terapie intensiva neonatala la Hennepin County Medical Center. Medicii au declarat ca starea lui este critica, dar stabila.

Dr. Leslie Smith a spus ca nou-nascutul va supravietui probabil. Dar a suferit arsuri de gradul 2 si 3 pe o suprafata de 1/5 din corp, inclusiv cap, umeri, parti ale fetei si varful mainilor. Ea ne mai spune ca bebelusul a fost tratat cu fluide si medicamente si a respirat cu ajutorul unui ventilator. De asemenea, el va putea sa isi miste degetele si mainile si ar trebui sa aiba o viata normala.

Baietelul avea doar 12 ore de viata cand a fost ars si numele lui este Meverick. Numele de familie nu a fost facut public.

Familia micutului se concentreaza pe recuperarea acestuia si deocamdata nu va actiona pe cale legala.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

24 Ianuarie 2008



Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre