SUA vor interzice, prin lege, balansoarele inclinate si bumperele de patut pentru un somn sigur al bebelusilor

/ / Modificat: 2022-05-24
SUA vor interzice, prin lege, balansoarele inclinate si bumperele de patut pentru un somn sigur al bebelusilor

De câțiva ani, pediatrii și specialiștii au împărtășit câteva recomandări pentru un somn sigur, printre care se numără evitarea plasării bebelușilor în sau în jurul oricărui obiect care ar putea reprezenta un pericol pentru ei.

În urmă cu câțiva ani, în urma decesului a peste 30 de bebeluși, Academia Americană de Pediatrie (AAP) a avertizat cu privire la riscul pe care îl reprezintă pentru bebeluși utilizarea balansoarelor înclinate, cerând companiilor să retragă aceste produse de pe piață și avertizând părinții să nu le mai folosească.

În cele din urmă, la trei ani după ce AAP a emis avertismentul, a fost adoptat un proiect de lege care ar interzice fabricarea, distribuția și vânzarea în Statele Unite ale Americii a dispozitivelor de protecție înclinate și a apărătorilor pentru pătuțuri.

De ce va fi interzisă vânzarea acestor articole?

O serie de investigații desfășurate în 2019 au concluzionat că aceste tipuri de produse, în special un hamac balansoar al companiei Fisher-Price, ar trebui să înceteze imediat să fie utilizate, deoarece utilizarea acestor hamace a fost legată de moartea a 10 bebeluși.

Potrivit informațiilor furnizate în urmă cu trei ani, atunci când bebelușii se răsuceau, hamacele se răsturnau sau îi împiedicau să respire, astfel că inițial au fost publicate o serie de recomandări pentru o utilizare sigură, cum ar fi să nu le folosească bebelușii mai mari de trei luni sau să nu le mai folosească atunci când încep să se răsucească singuri.

Cu toate acestea, cercetările ulterioare asupra produsului au descoperit că, de fapt, mai mulți bebeluși au murit din cauza utilizării lor decât se anunțase: 32 de bebeluși de la introducerea produsului în 2009, iar unii dintre ei aveau mai puțin de trei luni.

În acel moment, AAP a publicat declarația prin care le cerea să nu le mai vândă: "Acest produs este mortal și ar trebui retras imediat", a comentat Kyle Yasuda, președintele de atunci al AAP.

Ca urmare a acestei investigații, a intervenției AAP și a petițiilor familiilor afectate de moartea bebelușului lor, anul acesta Senatul SUA a adoptat în sfârșit proiectul de lege inițiat de mult timp care ar face ilegală "producerea, vânzarea sau distribuirea de perne de protecție pentru pătuț și de balansoare înclinate pentru bebeluși". În mod specific, balansoarele înclinate pentru copii sunt cele concepute pentru sugari cu vârsta de până la un an și care au o suprafață cu o înclinație mai mare de 10 grade".

În momentul în care a fost introdus acest proiect de lege, s-a constatat că un total de 73 de decese de sugari au fost legate de utilizarea hamacelor de legănat sau a produselor de somn înclinate, în timp ce 48 au fost legate de pernele pentru pătuț.

De ce sunt incluse barele de protecție pentru pătuț?

Apărătorile pentru pătuț sunt un alt produs utilizat în mod obișnuit de mulți părinți și au fost, de asemenea, incluse printre produsele a căror fabricare, vânzare și distribuție vor fi interzise prin lege în Statele Unite.

Deși pot părea inofensive pentru mulți, pernele de protecție pentru pătuț nu mai sunt recomandate de câțiva ani, deoarece sunt asociate cu un risc crescut de sufocare. Dacă un bebeluș în mișcare se întinde în ele și își bagă fața în ele, bebelușul poate avea dificultăți de respirație.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Balansoar pentru bebe

Articole recomandate

Citeste si despre