Semnalul de alarma al medicilor! Simptomele Covid care trebuie sa te trimita de urgenta la doctor cu cel mic

/ / Modificat: 2021-09-04
Semnalul de alarma al medicilor! Simptomele Covid care trebuie sa te trimita de urgenta la doctor cu cel mic

Valul patru al pandemiei este provocat de tulpina Delta, care a devenit tulpina dominanta. Spre deosebire de tulpinile anterioare aceasta este mult mai virulenta si afecteaza si copii, care fac forme mai grave ale bolii.

Daca pana acum aveau forme usoare sau asimptomatice, acum copiii au ajuns si in spital din cauza infectiei Covid.

Doi copii diagnostigati cu virusul Covid-19 sunt internati in stare grava la Institutul Matei Bals din Capitala, unde au ajuns cu febra foarte mare, dupa ce parintii i-au tinut acasa pana in ultimul moment.

"Se adevereste ceea ce ne-a venit ca si ecou din SUA: tulpina da forme fluctuante din punct de vedere clinic, uneori chiar grave la copii. Ne amintim, tulpina mama nu dadea forme grave la copii, erau asiptomatici", a declarat, intr-o interventie la Realitatea PLUS, Carmen Dorobat, medic infectionist.

La ce simptome trebuie sa fii atent

"Trebuie sa fim atenti nu numai la fenomene respiratorii cu febra, pentru ca aceasta boala ne-a aratat ca poate sa imbrace si fenomene digestive, si fenomene cutanate", a mai spus medicul.

Ce poti face pentru a-ti proteja copiii

"Vaccinarea parintilor si a copiilor sunt doua aspecte partenere si, pentru ca incepe anul scolar, este absolut necesar sa gandim si in ce cuantum s-au vaccinat parintii copiilor care merg intr-o anumita colectivitate. Se poate crea un cerc vicios intre scoala si mediul extrascolar si tulpinile pot merge dintr-o parte in alta. Ne asteptam, odata cu inceputul scolilor, la un numar mai mare de cazuri", a completat Carmen Dorobat.

Sursa foto: digi24.ro

Articole recomandate

Citeste si despre