Romania va testa un medicament inovator pentru COVID-19. " In cateva luni va fi disponibil"

/ / Modificat: 2020-03-31
Romania va testa un medicament inovator pentru COVID-19.

In cateva saptamani, la "Matei Bals" va incepe testarea unui medicament american foarte promitator impotriva COVID si in cateva luni de zile el ar putea fi disponibl pentru productie si tratarea pacientilor.

Anuntul a fost facut de Alexandru Rafila, presedintele Societatii de Microbiologie.

"Am facut demersuri la biroul regional pentru Europa al OMS si ma bucur ca am reusit sa includem si Romania, probabil Institutul "Matei Bals", pe lista centrelor unde se va face studiul clinic de faza 3 pentru acest medicament.

Va inrola mai multi pacienti din mai multe tari, alaturi de alte produse, asttel incat la sfarsitul lui sa existe suficiente argumente pentru autoritatea Americana, FDA, sa poata da aprobarea de productie si punere pe piata. In cateva luni de zile cred ca acest medicament va fi disponibl pentru productie si tratarea pacientilor," a declarat Aleexandru Rafila intr-un interviu pentru Ziare.com.

"Cred ca ne-am indepartat de scenariul de tip Lombardia"Medicul a vorbit si despre posibilitatea ca Romania sa ajunga in situatia Italiei, mai exact zona Lombardia, cea mai afectata din Cizma.

"Daca ramanem la o medie de 300 de cazuri/zi, cred ca nu intram in scenariul din Lombardia. Daca o sa avem zile cu dublarea numarului de cazuri noi si vom ajunge la 500-600-1.000 de cazuri noi/zi, atunci vom avea o problema foarte serioasa. Dar pana nu vad evolutia de dupa Paste, nu pot face o astfel de predictie," a mai afirmat medicul.

Sursa: Ziare.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dr. alexandru rafila Covid - 19

Articole recomandate

Citeste si despre