Alexandru Rafila, despre coronavirus in Romania: "S-a intamplat asta, dar nu stiu care e cauza"

/ / Modificat: 2020-05-14
Alexandru Rafila, despre coronavirus in Romania:

Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, a declarat ca in ultimele patru zile a remarcat un fenomen interesant in Romania. Numarul cazurilor de persoane infectate cu coronavirus a scazut.

Medicul a spus ca nu gaseste o explicatie pentru acest lucrur, desi pe strazi sunt foarte multi oameni. Chiar si asa, numarul cazurilor raportate de Grupul de Comunicare Strategica se afla pe un trend descendent.

"Am discutat mult ca suntem intr-o zona de platou si aveam 300-350 de cazuri in medie pe zi. S-a intamplat un fenomen - sunt bucuros ca s-a intamplat, dar inca nu stiu care e cauza -  de patru zile suntem intr-o scadere sensibila a numarului de cazuri si avem o medie de 200 pe zi.

Nu s-a intamplat deloc, sau poate a fost vreo excepție de vreo zi in care s-a testat mai putin. Dar nu am avut niciodata serie de patru zile cu medie de 200 de cazuri. Vedem daca e o intamplare sau acest trend se mentine. 

Sunt oarecum surprins de aceasta evolutie, pentru ca in ultima perioada lumea a fost mai prezenta pe strazi. Sunt curios ce va fi in perioada urmatoare,"  a explicat Alexandru Rafila, intr-o interventie pentru B1 TV.

Numarul total al cazurilor de COVID-19 in tara noastra a ajuns la 16.002 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dr. alexandru rafila Coronavirus Romania

Articole recomandate

Citeste si despre