Quercetina spray - Molecula minune impotriva infectiei cu SARS –CoV-2

/ / Modificat: 2020-11-25
Quercetina spray - Molecula minune impotriva infectiei cu SARS –CoV-2

Quercitina – un compus de origine naturala – functioneaza ca un inhibitor specific al coronavirusului SARS-CoV-2, afirma cercetatorii europeni. Studiul, sustinut de Fundatia spaniola HNA, este publicat in International Journal of Biological Macromolecules. La cercetare a participat si Institutul de Nanotehnologie din cadrul Consiliului National de Cercetare italian, CNR-Nanotec din Cosenza.

Mai mult, cel mai recent studiu al cercetatorilor de la Eastern Virginia Medical School, din Norfolk recomanda folosirea quercetinei ca parte a „cocktailului” de substante folosit profilactic pentru infectia SARS-CoV-2 si ca tratament in cazurile medii si moderate de COVID-19, la contacti sau la cei expusi cu precadere (personal medical si asimilat)

Ce este quercitina

spray antiviral

Quercetina este un flavonoid larg raspandit in natura. Numele a fost folosit din 1857 si este derivat din quercetum (padure de stejar), dupa genul de stejar Quercus. Scoarta stejarului si ghindele conÅ£in o substanÅ£a foarte activa, quercitina, cu multe proprietaÅ£i terapeutice: este un puternic antiinflamator, suprimand inmulÅ£irea celulelor tumorale, joaca un rol important in controlarea diabetului, favorizand secreÅ£ia de insulina, are efecte diuretice ÅŸi anti­oxidante.

Sprayul antiviral de la 3F Plantamed cu extracte naturale din scoarta de stejar (Quercus cortex) si radacina de lemn dulce (Glycyrrhiza glabra) sustine apararea naturala a organismului oprind infectia virala prin actiune astringenta si antivirala directa.

Ce spune acest studiu

Pe langa modularea imunitatii quercetina ofera beneficii in combaterea infectiilor virale si bacteriene. Aceasta este deosebit de important pentru persoanele cu un sistem imunitar slabit si pentru pacientii cu boli pulmonare cronice precum astmul, BPOC si fibroza chistica, deoarece virusurile respiratorii sunt responsabile in proportie de 40-60% de exacerbarea bolii pulmonare. S-a demonstrat ca quercetina poate bloca replicarea rinovirusului (responsabil pentru majoritatea racelilor obisnuite) si a virusului gripei de tip A. Pacientii infectati cu virusul gripal A si tratatati cu quercetina au prezentat mai putine simptome grave ale gripei impreuna cu scaderea mortalitatii.

De asemenea virusul sincitial respirator si adenovirusul, printre altele, au fost inhibate de quercetina.

Rezultatele studiilor la animale si la om arata eficacitatea acestui compus natural in combaterea infectiilor si ameliorarea simptomelor adverse ale acestora.

Quercetina prezinta, de asemenea, efect antibacterian. S-a demonstrat in experimentele cu eprubete ca poate inhiba cresterea Staphylococcus aureus. Beneficiile pentru sanatate ale quercetinei au fost cercetate in numeroase studii in vitro si in vivo.

Quercetina poate fi utilizata si profilactic.

De ce Spray Antiviral de la Plantamed

Ce este insa important de retinut este faptul ca modul de obtinere a substantei active din scoarta de stejar este cel care conteaza si face ca un anume produs care o contine sa fie de calitate sau nu. Obtinerea substantelor active extrase din plante este mult mai complicata decat obtinerea substantelor sintetice. De asemenea, reproductibilitatea metodei cu aceeasi compozitie este cea care asigura calitatea indubitabila, verificarea se face prin cromatografie, astfel incat fiecare flacon sa contina substanta activa si eficienta.

De aceea recomandam Sprayul Antiviral de la 3F Plantamed, cu extract natural de scoarta de stejar (quercus cortex) care actioneaza direct asupra mucoasei bucale actionand ca un protector antiviral si antiinflamator.

Se recomanda pentru toata familia in perioadele de epidemie sau in cure de imunizare inaintea sezonului racelilor si gripelor.

Sursa https://www.evms.edu/covid-19/covid_care_for_clinicians/

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Infectie

Articole recomandate

Citeste si despre