Un baietel de 2 ani din Nevada a murit din cauza unei amibe dupa o vizita la un izvor termal

/ / Modificat: 2023-07-23
Un baietel de 2 ani din Nevada a murit din cauza unei amibe dupa o vizita la un izvor termal

Un baietel de 2 ani din Nevada a murit dupa ce a fost infectat cu Naegleria fowleri, o amiba care mananca creierul. 

Intr-un comunicat de presa din 20 iulie, Divizia de Sanatate Publica si Comportamentala din Nevada (DPBH) a raportat ca este posibil ca micutul din comitatul Lincoln sa fi fost expus la Ash Springs, un izvor termal natural situat la 160 de kilometri nord de Las Vegas.

DPBH a precizat ca Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) au confirmat ca Naegleria fowleri a fost cauza bolii pacientului.

Conform CDC, Naegleria fowleri este un organism viu unicelular care "traieste in sol si in apa dulce calda, cum ar fi lacurile, raurile si izvoarele calde". Denumita in mod obisnuit "amiba care mananca creierul", aceasta poate provoca o infectie a creierului atunci cand apa care contine amiba intra in nas. 

"Doar aproximativ trei persoane din Statele Unite se infecteaza in fiecare an, dar aceste infectii sunt de obicei fatale", precizeaza CDC. Aceasta nu se transmite de la o persoana la alta.

In octombrie, un alt baiat din Nevada a murit din cauza Naegleria fowleri dupa ce a contractat infectia in timp ce se afla la Lacul Mead din Arizona. In august, un copil, a carui varsta nu a fost dezvaluita, a murit, de asemenea, din cauza unui caz suspect de amiba mancatoare de creier in timp ce inota in raul Elkhorn din Nebraska.

CDC noteaza ca, deoarece amiba apare in mod natural, nu exista nicio modalitate de a o elimina din corpurile de apa dulce. Simptomele unei infectii includ dureri de cap severe, greata, varsaturi si febra, care pot duce la convulsii, rigiditate a gatului si coma care poate duce la deces.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Amiba Infectie

Articole recomandate

Citeste si despre