Profesor virusolog: "Coronavirusul nu se va opri la a infecta 5% din populatie"

/ / Modificat: 2020-03-11
Profesor virusolog:

Profesor de virusologie la Institutul Karolinska din Stockholm, una din cele mai prestigioase universitati de medicina din lume, este de parere ca acest nou virus va continua sa infecteze oamenii, pana cand cei mai multi vor deveni imuni.

De aceea, este nevoie de un efort comun, international,  pentru a face fata problemei.

"Un astfel de virus, de obicei, nu se opreste in a infecta 5% din populatia planetei, ci el continua pana cand cei mai multi dintre oameni devin imuni," a declarat Jan Albert, profesor virusolog, care ace parte din grupul de lucru al Institutului care se ocupa special de coronavirus, pentru Libertatea.

Cea mai buna metoda de diagnosticare a coronavirusuluiAcesta a precizat si care este mai buna metoda de a diagnostica oamenii infectati cu coronavirus. Este vorba despre testele moleculare dezvoltate de Organizatia Mondiala a Sanatatii special pentru acest virus, care se fac in laboratoare speciale.

Virusologul ii indeamna pe cetatenii din intreaga lume sa respecte masurile de prevenire luate de autoritati si, mai ales, sa nu uite de regulile de igiena. Spalatul mainilor cu apa si sapun este extrem de important. 

"Fiecare persoana poate ajuta la limitarea epidemiei. Si nu pentru ca ar fi asa de periculos pentru cei tineri, ci pentru ca sistemele de sanatate nu pot face fata unui numar foarte mare de varstnici care se infecteaza in acelasi timp," a mai spus virusologul. 

Sursa: libertatea.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre