Un bebelus a fost trimis acasa cu sirop de durere desi avea fractura de clavicula. Medicii nu si-au dat seama ca este ceva in neregula cu micutul

/ / Modificat: 2023-10-28
Un bebelus a fost trimis acasa cu sirop de durere desi avea fractura de clavicula. Medicii nu si-au dat seama ca este ceva in neregula cu micutul

Situatie halucinanta in Alba, acolo unde un copil de nici doi ani a ajuns la Spitalul Municipal din Aiud avand clavicula rupta, dar a fost trimis acasa. Medicii au declarat ca micutul era speriat si i-au prescris un sirop pentru durere.

In timpul petrecut in spital, medicii nu au reusit sa identifice faptul ca micutul de un an si sapte luni avea clavicula rupta. Astfel, au decis sa il trimita acasa, spunand ca este doar speriat.

Ajunsi acasa, parintii au observat ca micutul nu se simtea bine, motiv pentru care au plecat de urgenta cu el la Cluj. Acolo medicii au constatat ca avea o fractura de clavicula si un traumatism cranio-cerebral usor. Mama copilului a facut totul public pe retelele de socializare.

„Baietelul meu (1,7 luni) cade de la inaltimea de un metru. Observ ca este ceva grav plangea deja de 15 minute. Discut cu o prietena medic si decid ca cel mai ok este sa mergem la spital (in acea zi eram doar eu si baietelul meu acasa deci asta a fost prima solutie) spitalul din Aiud.Baietelul a fost consultat de trei medici (pediatru, ortoped si, cred, medicul de garda). Mi s-a spus ca nu are nimic e doar speriat. Consultul a constat in pipaitul copilului umar, spate, cap, nicio radiografie, niciun consult ortopedic mai amanuntit. Nici nu stiam daca copilul meu poate sa stea pe picioare. Am plecat acasa cu recomandare: Nurofen si sa urmarim evolutia”, a relatat Andreea Csiki.

Aceasta a precizat ca a solicitat o radiografie, insa medicii i-ar fi spus ca baiatul e prea mic si oricum nu are nimic.

„Mi-am sunat sotul sa vina urgent acasa, intr-o ora am fost in Cluj deoarece eu vedeam ca baietelul meu nu e ok. Verdict: TCC – usor, fractura de clavicula. Mentionez ca medicul ortoped de la Cluj mi-a aratat in primele 5 secunde unde se vedea ca este fracturata clavicula. Sunt revoltata si nu imi vine sa cred cum in 2023 poate exista atata indiferenta. Cum sa fiu trimisa acasa cu un copil mai mult lesinat care plange de durere cu clavicula fracturata. Cum medicii care au rolul de a vindeca si de a salva vieti sunt efectiv ignoranti, indiferenti, plictisiti si fara chef (nu vreau sa generalizez, avem medici exceptionali in tara asta oameni empatici, rabdatori, blanzi si bine pregatiti). Spre norocul nostru noi am avut posibilitatea sa ne deplasam in alt judet sa facem mai multe analize amanuntite. Sunt socata, bulversata si in acelasi timp extrem de suparata”, a mai scris ea.

  • Surse: ziare.com
  • Foto: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelus Medici Fracturi copii

Articole recomandate

Citeste si despre