Prima tara care anunta vaccinarea anti-covid la copiii cu varsta peste 3 ani

/ / Modificat: 2021-06-09
Prima tara care anunta vaccinarea anti-covid la copiii cu varsta peste 3 ani

Vaccinarea impotriva covid la copiii cu varsta peste 12 ani a inceput si in Romania in luna iunie. O tara anunta insa ca va incepe sa imunizeze si copiii cu varsta peste 3 ani. Este vorba de China, tara din care a izbucnit pandemia de coronavirus, la sfarsitul anului 2019. 

Un purtator de cuvant al laboratorului Sinovac, care produce unul dintre cele trei vaccinuri autorizate in prezent in China, a declarat pentru AFP ca serul Coronavac, care necesita doua doze, ar putea fi distribuit si minorilor.

“Vaccinul Sinovac a fost aprobat in ultimele zile pentru copiii cu varste cuprinse intre 3 si 17 ani”, a declarat purtatorul de cuvant al laboratorului Sinovac pentru AFP.

Oficialul nu au dat inca detalii cand vor fi administrate copiilor primele doze, de asta ocupandu-se Ministerul Sanatatii. De asemenea, laboratorul si-a finalizat studiile clinice pe copii si adolescenti, iar rezultatele acestora vor fi publicate in revista britanica The Lancet, a anuntat el.

In afara de Sinovac, China a aprobat pana acum administrarea la adulti a vaccinurilor produse de laboratoarele Sinopharm, doua doze, si Cansino Biologics, o singura doza.

China a administrat deja circa 800 de milioane de doze de vaccin, pana in prezent doar adultilor cu varsta de 18 ani.

Beijingul, care a eradicat epidemia de coronavirus de pe solul sau din mai 2020, spera sa imunizeze cel putin 70% din populatie pana la sfarsitul anului, sau aproximativ un miliard de locuitori.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre