Premiera in Romania! A fost realizat primul transplant de inima artificiala la un copil, la un spital din Ardeal

/ / Modificat: 2023-10-10
Premiera in Romania! A fost realizat primul transplant de inima artificiala la un copil, la un spital din Ardeal

Primul transplant de inima artificiala la un copil din Romania a fost realizat in premiera la Targu Mures, in cadrul Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant, potrivit stiridecluj.ro. O adolescenta de 17 ani traieste datorita unei inimi artificiale!

„Se spune ca numai Dumnezeu poate patrunde in sufletul cuiva. Si asa este. Am mers azi dimineata la Institut, gandindu-ma ce este in sufletul unei copile de 17 ani, pacienta de-a noastra, care asteapta un transplant, stiind cat de putini sunt donatorii pentru aceasta categorie de varsta.

Solutia inimii artificiale era singura care, din cauza gravei insuficiente cardiace, o putea tine in viata. Si operatia a reusit. Este a patra implantare a unei inimi artificiale pe care o reusim in acest an si prima din Romania la un copil”, explica prof. dr. Horatiu Suciu, seful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara din cadrul Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant din Targu Mures, conform sursei citate.

Prof.dr. Horatiu Suciu este supranumit si „medicul inimilor”, fiind implicat, pana acum, in 52 de transplanturi de cord, care s-au realizat la institutia medicala din Targu Mures. Medicul este dedicat chirurgiei cardiovasculare, in cariera sa de peste 25 de ani efectuand peste 5.000 de interventii pe cord. Cele mai multe dintre acestea au vizat salvarea copiilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre