La doar 12 ani are o inima noua. Copil roman salvat de medicii din Italia, dupa 319 zile de stat in spital

/ / Modificat: 2020-06-26
La doar 12 ani are o inima noua. Copil roman salvat de medicii din Italia, dupa 319 zile de stat in spital

Un an in spital pentru un copil de 12 ani este  o experienta dramatica. Iar in acel an trebuie sa te agati de o inima artificiala pentru a trai, sa suporti tratamente dureroase.

Si peste toate astea, pandemia de coronavirus te izoleaza complet intr-o camera de spital din Bergamo, zona puternic afectata de Covid-19. Masurile de siguranta luate de medicii italieni au fost draconice. Baiatul a stat la 24 de metri de orice contact cu persoana posibil infectata. Este povestea trista a unui baietel din Romania, numit Davide pentru protectia anonimatului.

Inima noua la doar 12 ani

Datorita unui transplant, acum, copilul are o inima noua ceea ce i-a permis sa invinga cardiomiopatia derivata din boala Naxos, o patologie rara, ce are cauze genetice. 

Singura sa companie pe parcursul acestui an incredibil a fost tatal sau, care a renuntat la tot pentru a ramane aproape de el. S-a bucurat si de vizitele mamei sale care a ramas in Romania, de cateva jocuri video si de intalnirile online cu colegii de la scoala, scrie ecodibergamo.it.

Asa a putut sa treacă Davide de la inima artificiala la una provenita de la un pacient care si-a pierdut viata, dar organele sale au salvat alte suflete.

Dupa 319 de spitalizare, a urmat operatia de transplant, care a durat aproximativ 10 ore si a servit la indepartarea inimii artificiale si la implantarea noului organ.

"Baiatul a ajuns in stare foarte grava, ceea ce a necesitat mai intai internarea in terapie intensiva si apoi implantarea unei inimi artificiale, ca "punte" pentru transplantul de inima. Gasirea donatorilor compatibili pentru pacienti atat de tineri este o misiune foarte grea si de aceea e important sa te bazezi pe aparate care pot amana operația de transplant cat de mult posibil," a explicat Amedeo Terzi, seful Centrului de Transplant, potrivit sursei citate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copil din romania

Articole recomandate

Citeste si despre