Operatia e amanata pentru surorile siameze

/ / Modificat: 2007-08-14
Operatia e amanata pentru surorile siameze





 

Medicii au sperat ca vor separa surorile siameze in varsta de 3 ani, unite la nivelul capului, au anulat definitiv operatia, spunand ca riscul pentru cele doua fetite era prea mare.

Parintii Tatianei si Anastasiei Dogaru au vazut operatia ca fiind cea mai mare speranta a fetelor, insa decizia de a o anula a venit din teama de a nu rani pe una dintre fete.

Decizia a fost facuta publica de doctorul Nathan Levitan, seful sectiei de pediatrie de la Spitalul Universitar Case Medical Center.

Capul Tatianei este atasat de spatele Anastasiei, in asa fel incat ele nu au reusit sa se priveasca ochi in ochi. Anastastia, sora cea mare nu poate supravietui fara functia renala a surorii ei.

Desi exista putine cazuri de siamezi care au supravietuit mai mult de varsta copilariei, doctorii au decis saptamana trecuta ca riscul pe care si-l asuma este mult prea mare pentru fetite.

Printre riscuri se numara infectiile si stopul cardiac. Doctorul Levitan spune ca aceste probleme sunt greu de controlat.

Fetele s-au nascut in Italia, insa parintii lor, de origine romana, Alin Dogaru, preot catolic si Claudia, marturisesc ca sunt foarte multumiti de tratamentul pe care l-au primit fetele lor.

Copiii siamezi se nasc o data la 2.5 milioane de nasteri.

Laura Moise

Redactor Copilul.ro

14 August 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre