O fetita de 2 ani, la un pas sa isi piarda vederea din cauza telefonului mobil

/ / Modificat: 2020-01-02
O fetita de 2 ani, la un pas sa isi piarda vederea din cauza telefonului mobil

Chiar daca traim in epoca tehnologiei si este foarte greu sa ii tinem la distanta pe micuti de telefoane si tablete, parintii trebui sa stabileasca limite in ceea ce priveste petrecerea timpului copiilor in fata ecranelor, deoarece acestea pot fi foarte periculoase.

I-au dat telefonul ca sa taca

O fetita in varsta de 2 ani sufera de miopie severa din cauza statului excesiv pe telefonul mobil. Parintii micutei au lasat-o sa foloseasca telefonul inca de la varsta de 1 an, pentru ca doar asa fetita "tacea" si era linistita. 

Acum, fetita trebuie sa poarte ochelari, pentru a putea vedea. Aceasta intamplare a avut loc in provincia Jiangsu, in China. Potrivit Daily Mail, la un an dupa ce a folosit zi de zi telefonul mobil, parintii fetitei au observat ca aceasta a inceput sa se incrunte si sa apropie foarte mult telefonul de ochi pentru a vedea ecranul. Dupa o examinare oftalmologica, specialistii au diagnosticat-o pe micuta cu miopie severa. 

Specialistul Liu Li, de la Centrul de servicii de ingrijire a copilului si maternitatii Yangzhou, a declarat ca acest diagnostic este ireversibil si ar putea sa se inrautateasca atunci cand copilul va creste.

Copiii sub un an NU ar trebui sa aiba acces la telefoane mobile

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca micutii cu varsta sub 1 an sa nu fie expusi in fata ecranelor si a monitoarelor. Copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 4 ani pot petrece maxim o ora pe zi in fata ecranelor. Intr-adevar, cazul micutei din China este unul nefericit, insa serveste ca o lectie. Copiii nu trebuie sa foloseasca telefonul mobil prea mult timp si, daca se poate, trebuie evitat cat mai mult posibil. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre