O asistenta insarcinata, mesaj pentru toate mamele cu privire la vaccinul anti-Covid

/ / Modificat: 2021-09-03
O asistenta insarcinata, mesaj pentru toate mamele cu privire la vaccinul anti-Covid

Bea este asistenta si este insarcinata. Cu toate acestea si in ciuda tuturor scepticilor si a datelor suficient de concludente, a ales sa se vaccieneze anti-Covid. Multi au fost pregatiti sa ii rada in nas atunci cand, totusi, a contractat virusul, iar acum are un mesaj pentru toate mamele si gravidele.

La inceputul campaniei globale de vaccinare impotriva SARS-CoV-2 femeile insarcinate nu au fost incluse, decat la alegere, in lipsa unor date suficiente care sa arate daca este sau nu indicat ca ele sa primeasca serurile. Intre timp s-au mai facut studii pe cele care au dorit sa se vaccineze, a aparut informatii care plasau gravidele in grupa de risc la Covid-19, astfel ca a inceput sa se promoveze tot mai intens ideea ca si ele sa se vaccineze, pentru a se proteja atat pe ele, cat si pe bebelusii lor. Desi cercetatorii sustin ca vaccinul este sigur pentru gravide, scepticismul este, inca, la cote inalte, iar numarul femeilor insarcinate care ajung in spital cu Covid-19 este unul ridicat.

Bea, o asistenta care este in prezent insarcinata, nu a stat pe ganduri cand a putut sa se vaccineze impotriva SARS-CoV-2 si, chiar daca dupa administrarea serurilor a contractat, totusi, virusul, tot este de parere ca a fost cea mai buna decizie. Motivul? Covid-19 s-a manifestat la ea ca o simpla raceala, fara complicatii si fara internare. Femeia a decis sa isi imparta experienta cu alte mame si viitoare mame printr-un clip care, spera ea, va ajunge la cat mai multa lume.

S-a infectat cu o saptamana inainte de nastere

Bea a facut prima doza de vaccin in saptamana a 28-a de sarcina si pe a doua dupa 21 de zile. Nu a avut nicio reactie adversa la vaccinul Pfizer si a continuat sa isi faca meseria chiar intr-un centru de vaccinare.

Stiam clar ca bebelusul avea sa se naca sanatos, puternic, si in siguranta.

In saptamana 36 de sarcina s-a simtit putin racita si a inceput sa tuseasca, asa ca a facut un test PCR, care a avut rezultat pozitiv. Desi stia ca bebelusul trebuia sa fie protejat in urma vaccinarii, Bea a trecut si prin clipe de spaima: "Imi veneau tot felul de ganduri si au aparut toate temerile din lume. Eram speriata".

A scapat de Covid in trei zile

S-a linistit, insa, cand a discutat cu medicul, dar si pentru ca amenintarea bolii s-a dovedit a fi una minora. A fost totul ca o raceala usoara, cu simptome in special la nivelul nasului, care a trecut in trei zile. Dupa alte 10 zile de carantina, conform protocolului, rezultatul testului PCR a fost negativ si povestea s-a incheiat. De aceea, Bea le transmite tuturor viitoarelor mame sa se vaccineze cu incredere, pentru a-si proteja bebelusii:

"Daca noi, mamele, avem ceva, acela este instinctul de a proteja. Si daca este o modalitate de a ne proteja bebelusii este sa ne vaccinam".

Potrivit ultimelor date oficiale, vaccinarea femeilor gravide este recomandata incepand cu saptamana a 14-a de sarcina, insa nu exista date care sa indice posibile riscuri sau probleme in caz ca vaccinul este administrat mai devreme. Prin urmare, daca nu ai stiut ca erai insarcinata cand te-ai vaccinat anti-Covid, nu exista motive sa te ingrijorezi.

Taguri Asistente

Articole recomandate

Citeste si despre