Marturia dureroasa a unei asistente, nevoita sa revina din concediul de maternitate la munca

/ / Modificat: 2020-03-27
Marturia dureroasa a unei asistente, nevoita sa revina din concediul de maternitate la munca

Cadrele medicale se afla in prima linia a razboiului impotriva coronavirusului. Ei isi pun in pericol sanatatea pentru a trata pacientii. Dar multi dintre ei sunt nevoiti sa faca un sacrificiu si mai mare. Sa stea departe de familie, si mai ales de copii, pentru a impiedica virusul sa-i atinga pe cei dragi si pentru a impiedica raspandirea acestuia.

Este si cazul acestei asistente care s-a intors la serviciu dupa trei luni de la nasterea copilului sau. Aceasta vorbeste despre realitatea cruda pe care a gasit-o la spital in plina pandemie de coronavirus. Dar mai ales despre teama care o macina pentru ca isi alepteaza bebelusul chiar pe "campul de lupta."

"Astazi a fost prima mea zi de serviciu, dupa intoarcerea din concediul de maternitate si nimic nu m-ar fi putut pregati pentru acest roller coaster emotional.

Mi s-a dat o masca N95 pe care sa o folosesc toata ziua si mi s-a spus ca pot intra in salonul pacientilor mei doar de 3 ori, daca este posibil. Acest lucru este de-a dreptul imposibil in regimul de terapie intensiva. Am avut noroc sa gasesc ultima pereche de ochelari pe care o voi purta pentru urmatoarele doua saptamani.

Asa cum ma asteptam, toti pacientii mei sunt pozitivi cu noul virus. Cu toate acestea, nu eram pregatita sa am grija de o tanara mama care s-a chinuit sa respire si a plans pentru fiica ei de 10 luni care o asteapta acasa. Era singura, suferea si era speriata. Ca mama, ma durea inima pentru ea pentru ca ma gandeam la propriul meu fiu si cum m-as simti daca nu l-as putea tine in brate in fiecare seara. Teama de a-mi expune copilul de 3 luni la virus este o realitate sumbra la care ma gandesc.

Lucrurile sunt infricosatoare acum, dar ce se va intampla cand vom ramane fara provizii? Acesta este un moment infricosator pentru noi toti. Va rugam sa amintiti acesti pacienti in rugaciunile voastre si tot personalul spitalului care lucreaza, zi si noapte, pentru a lupta impotriva acestui virus nemilos. 

Va rog sa stati acasa, oameni buni, si sa nu uitati de igiena mainilor, pentru ca este cea mai buna. Cu totii trebuie sa ne ajutam unii pe altii, acum mai mult ca niciodata," a scris asistenta pe pagina de Facebook.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Asistenta Coronavirus Spital Copil Asistente

Articole recomandate

Citeste si despre