O asistenta a nascut al doilea copil, FARA sa stie ca este insarcinata. Ea si-a tratat durerile cu paracetamol

/ / Modificat: 2020-05-20
O asistenta a nascut al doilea copil, FARA sa stie ca este insarcinata. Ea si-a tratat durerile cu paracetamol

Este posibil sa fii gravida cu cel de-al doilea copil, dar sa nu stii pana in momentul nasterii? Poti avea dureri de travaliu ore intregi si sa nu-ti  dai seama ca vei avea un copil pana cand se rupe apa?

Asta a patit o asistenta din Sunderland (Anglia), care dupa ce a indurat dureri mari intr-o unitate de terapie intensiva, unde lucra, s-a intors acasa si a adus pe lume o fetita, cu ajutorul sotului ei, spre marea surpriza a amandurora.

Emma Hindmarsh are 31 de ani si mai are un fiu, in varsta de trei ani. Lucreaza ca asistenta medicala, iar pe 2 mai trebuia sa faca o tura de 12 ore.

Femeia a nascut acasa

Potrivit mass-media britanice, femeia a inceput sa simta dureri in timpul programului, dar nu a acordat importanta acestui lucru. Abia dupa ce si-a incheiat ziua de munca, a decis sa ia un paracetamol, deoarece disconfortul crestea. In prima faza, ea s-a gandit ca ar putea avea apendicita.

Cand a ajuns acasa, si-a alertat sotul ca nu se simte bine si au decis sa apeleze serviciile de urgenta pentru a intreba cum sa procedeze, ca sa nu mearga la spital din cauza coronavirusului.

Dar durerea devenea din ce in ce mai intensa si Emma s-a intins pe pat, moment in care a simti ca s-a rupt apa. Atunci si-a dat seama ca va naste. Nu mai avea timp sa mearga la spital, asa ca sotul ei a fost cel care a avut grija de ea si au intampinat noul membru al familiei.

bebelina

Fetita s-a nascut cu o greutate de putin peste doua kilograme si jumatate, iar ambele au fost imediat transferate cu ambulata la spital. Medicii au descoperit ca micuta se nascuse cu cateva saptamani mai devreme decat trebuia, dar perfect sanatoasa.

Care este explicatia medicilor

Femeia spune ca in niciun moment nu a prezentat simptome de sarcina, cum ar fi greata sau varsaturi. Desi in ultimele saptamani a observat o usoara crestere in greutate, a dat vina pe faptul ca a mancat mai mult in perioada de carantina.

Medicii au gasit o posibila explicatie la faptul ca Emma nu a simtit miscarile si loviturile bebelusului, mai ales ca nu era la prima sarcina. Pozitia in care a fost plasata placenta ar fi putut contribui la acest lucru, senzatiile nefiind atat de vizibile, trecand neobservate in agitatia de zi cu zi.

Mama si copilul se simt foarte bine impreuna, desi familia este inca in stare de soc dupa ce s-a intamplat. Tatal a declarat pentru ziarul Daily Mail ca situatia este "total ireala," dar sunt deosebit de fericiti pentru nasterea fetitei.

Este posibil sa fii gravida fara sa stii?

Cand esti insarcinata pentru prima data, primele miscari ale bebelusului tau, care de obicei se simt in jurul saptamanii 18 sau 20, pot trece neobservate la inceput. Nu stii ce sunt sau ce ar trebui sa simti, asa ca acele mici bule pot fi atribuite gazelor sau disconfortului intestinal. Dar, pe masura ce sarcina avanseaza, loviturile copilului pot fi identificate si inconfundabile.

La fel se poate intampla si cu intarirea burtii din cauza contractiilor Braxton Hicks (contractii neregulate ale uterului), care, desi nu sunt dureroase, pot fi deranjante si usor de identificat pe masura ce sarcina creste.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Asistenta Al doilea copil Sarcina Anglia Asistente

Articole recomandate

Citeste si despre