Nou-nascutii sunt amenintati

/ / Modificat: 2007-09-11
Nou-nascutii sunt amenintati





 

HealthDay News raporteaza ca una din 4 femei este purtatoare de streptococ de grup B (SGB), cea mai frecventa cauza a infectiilor fatale a nou-nascutilor. Totusi, majoritatea femeilor nu stiu acest lucru.

Nou-nascutul poate fi grav afectat la nastere, prin infectii care il pot lasa orb, surd, retardat sau care duc la dizabilitati fizice si in cele mai grave cazuri chiar la moarte.

Exista un test simplu care poate depista SGB la femeile insarcinate si o terapie eficienta pe baza de antibiotice care il poate proteja pe fat in timpul nasterii. Insa, chiar si cu acest tratament, 100 din 200 de copii ale caror mame sunt purtatoare de SGB vor fi infectati si vor avea nevoie de tratament.

Totusi, daca mama se trateaza inainte de nastere, 90% din potentialele efecte asupra fatului pot fi prevenite. Drept urmare, medicii le sfatuiesc pe femei sa se testeze pentru aceasta bacterie si sa aiba grija ca in timpul nasterii sa se ia pasii necesari pentru protejarea copilului.

Femeile insarcinate ar trebuie sa faca testul intre a 35-a si a 37-a saptamana de sarcina. Daca rezultatul testului este pozitiv, atunci antibioticele vor fi administrate intravenos timp de cel putin 4 ore inainte de nastere.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

11 Septembrie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre