Nou caz de meningita in Romania. O adolescenta este in stare grava

/ / Modificat: 2019-05-16
Nou caz de meningita in Romania. O adolescenta este in stare grava

Un nou caz de meningita, de aceasta data in Pitesti. O eleva de 16 ani a ajuns in coma la Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals" din Capitala, iar medicii fac tot posibilul sa o salveze.

Fetei i s-a facut rau dupa ce a terminat cursurile, iar parintii au dus-o la spitalul de copii din Pitesti, insa medicii au decis transferul la Bucuresti.

Fata a ajuns in coma la Bucuresti

Cand a plecat cu ambulanta din Pitesti, fata era constienta dar, pe drum, starea ei s-a agravat rapid, iar la "Matei Bals" a ajuns in coma.

Imediat, conducerea liceului unde invata eleva a luat masuri. Cei 34 de colegi de clasa, 10 profesori, dar si parintii adolescentei, au primit antibiotice.

Numita si "boala contra timp,", meningita poate ucide in doar cateva ore, iar, de multe ori, simptomele sunt inselatoare, ca in cazul virozelor.

Luna trecuta, o eleva de 18 ani de la Colegiul National "Gheorghe Lazar" din Capitala a murit in doar cateva ore de meningita, la fel si o adolescenta de 15 ani din Vaslui, care a fost rapusa, tot luna trecuta, de meningita.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Meningita Meningita copii

Articole recomandate

Citeste si despre