Niveluri periculoase de metale grele toxice in mancarea pentru bebelusi

/ / Modificat: 2021-02-05
Niveluri periculoase de metale grele toxice in mancarea pentru bebelusi

"Niveluri periculoase de metale grele toxice" au fost descoperite in anumite produse alimentare pentru bebelusi, anunta investigatori ai Congresului Statelor Unite. Acestea pot provoca probleme neurologice, conform datelor unui raport al unei subcomisii de supraveghere din Camera Reprezentantilor, citat de Reuters.

Comisia de investigatie a analizat mancarea pentru bebelusi fabricata de companiile Nurture, Hain Celestial Group, Beech-Nut Nutrition si Gerber, divizie a Nestle.

Raportul arata ca standardele interne ale companiilor „permit un nivel ridicat periculos de metale grele toxice, iar documentele au aratat ca producatorii au vandut deseori mancare care depasea nivelurile respective si cere autoritatilor de reglementare americane sa stabileasca niveluri maxime permise de metale grele toxice in mancarea pentru bebelusi si testarea produselor finite pentru masurarea metalelor grele, nu doar a ingredientelor”, scrie news.ro.

Reprezentanta Raja Krishnamoorthi, o democrata care prezideaza comisia care a publicat raportul, a declarat ca a constatat ca ”acesti producatori vand cu buna stiinta alimente pentru copii care contin niveluri ridicate de metale grele toxice … Este timpul sa dezvoltam standarde mult mai bune de dragul generatiilor viitoare”.Raportul va intra in analiza Administratiei pentru Medicamente si Alimente (FDA), a declarat un purtator de cuvant al FDA citat de Reuters.

Agentia a mentionat ca elementele toxice sunt prezente in mediu si intra in lantul de alimente prin sol, apa sau aer. Deoarece acestea nu pot fi eliminate complet, obiectivul nostru este de a reduce expunerea la elemente toxice din alimente in cea mai mare masura posibila, a spus FDA.

Raportul afirma ca „in 100% din alimentele pentru copii Hain testate, nivelurile de arsenic anorganic au fost mai mari in alimentele finite pentru copii decat estima compania ca ar fi, pe baza testarii individuale a ingredientelor”. 

”Pana in prezent, alimentele pentru copii care contin metale grele toxice nu poarta nicio eticheta sau avertisment pentru parinti. Producatorii sunt liberi sa testeze numai ingrediente sau, pentru marea majoritate a alimentelor pentru copii, sa nu efectueze deloc teste ”, se arata in raport.

FDA a declarat ca arsenicul anorganic, plumbul, cadmiul si mercurul sunt periculoase, in special pentru sugari si copii, se mentioneaza in raport. In luna august, FDA a finalizat recomandarile catre industrie, stabilind nivelul de actiune la 100 de parti pe miliard de arsenic anorganic in cerealele din orez pentru sugari.

„Recunoastem ca exista mai multe lucruri de facut, dar FDA isi reitereaza angajamentul ferm de a reduce in continuare expunerea consumatorilor la elemente toxice si alti contaminanti din alimente”, a declarat joi FDA.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mancare bebelusi Produse toxice

Articole recomandate

Citeste si despre