Un bebelus din Botosani a ajuns la Terapie Intensiva dupa ce mama i-a dat sa manance cartof copt

/ / Modificat: 2024-01-08
Un bebelus din Botosani a ajuns la Terapie Intensiva dupa ce mama i-a dat sa manance cartof copt

Un bebelus in varsta de doua luni a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Sfanta Maria din Iasi dupa ce parintii i-au dat sa manance cartof copt. 

Din pacate, bucata de cartof i s-a blocat in esofag, iar micuta a ajuns de urgenta la spital. Parintii nu s-au gandit ca fetita ar putea pati ceva daca gusta din acel preparat. 

Incidentul a avut loc chiar in prima zi a anului. Acum, fetita este in stare stabila si se afla la Terapie Intensiva. 

”Sugarul a fost transferat de la Botosani. Medicii Spitalului Sf. Maria au reusit sa ii extraga bucata de cartof si sa elibereze obstructia esofagului. Acum bebelusul este in stare stabila, internat in Sectia de Terapie Intensiva, fiind supravegheat indeaproape”, a spus Alina Belu, managerul Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii ”Sf. Maria” Iasi .

Medicii atrag atenta ca unele alimente pot fi fatale pentru bebelusi. Diversficarea trebuie inceputa abia dupa 6 luni, dupa consultul unui pediatru. 

Specialistii spun ca in perioada sarbatorilor de iarna se confrunta adesea cu astfel de cazuri, deoarece parintii le dau copiilor alimente nepotrivite varstei, fara sa se gandeasca la riscuri. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Accidente bebelus Mancare bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre