Ministrul Sanatatii: "Incurajez parintii sa aiba incredere si sa-si vaccineze copiii cand va fi posibil"

/ / Modificat: 2021-05-15
Ministrul Sanatatii:

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, a declarat ca ii incurajeaza pe parinti sa vaccineze copiii atunci cand va incepe si campania de imunizare a acestora. Ministrul a precizat in urma cu cateva zile ca si fiica sa se va vaccina impotriva coronavirusului. 

"Luăm în calcul campanii de vaccinare oriunde vor avea succes. Voi discuta şi cu ministrul Cîmpeanu (n.r. - ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu), dar eu încurajez părinţii să aibă încredere şi să-şi vaccineze copiii când va fi posibil. Este realist să ne aşteptăm la un val patru, dar acesta să nu fie o povară pe sistemul medical. Severitatea acestui val patru depinde şi de noi şi cât de dornici suntem să ne vaccinăm. Deocamdată am solicitat spitalelor să-şi reducă numărul de paturi pentru pacienţi Covid, dar dacă va fi nevoie să se revină rapid la acestea".

Cand va incepe vaccinarea copiilor 

Romania este pregatita sa inceapa imunizarea copiilor cu varsta cuprinsa intre 12 si 15 ani imediat ce va primi autorizatia Agentiei Europene a Medicamentului, a declarat Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-covid in Romania. 

„Romania ia in calcul vaccinarea copiilor. In momentul in care Agentia Europeana a Medicamentului va aborda autorizarea pentru grupa de varsta 12-15 ani, vom fi pregatiti sa asiguram şi vaccinarea pentru aceasta grupa de varsta, evident cu acordul parintilor, folosind logistica necesara. Deja avem o experienta de mai bine de şase luni de cand suntem in aceasta campanie de vaccinare, ştim care sunt lucrurile care functioneaza şi pe care e bine sa le mentinem şi sa le dezvoltam, tocmai de aceea cred ca pe masura ce aceasta autorizare va veni, vom putea demara şi activitatea de vaccinare adresata grupei de varsta 12-15 ani”, a afirmat Valeriu Gheorghita.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre