Mihaela Bilic: "Un pahar de suc proaspat de fructe este egal cu unul de bere"

/ / Modificat: 2019-02-06
Mihaela Bilic:

Mihaela Bilic, medic nutritionist, atentioneaza parintii asupra unor greseli majore pe care le fac in ceea ce priveste alimentatia copiilor.

Mihaela Bilic atrage atentia asupra faptului ca foarte multi parinti isi lasa copiii sa manance in fata televizorului sau incurajeaza mancatul emotional sau de plictiseala.

„Sunt mame care spun ca vor ca copilul lor sa manance dovlecel, dar ele urasc dovlecelul si n-ar pune gura pe asa ceva”.

Medicul sfatuieste parintii sa le permita copiilor si gustari "nesanatoase" si ca mancarea copiilor ar trebui sa fie in 80% din cazuri pregatita in casa si sa se bazeze pe lactate, carne, oua, peste, legume sau fructe.

La polul opus insa, nici sa ii interzici complet gustarile nesanatoase nu e recomandat. Medicul sfatuieste parintii sa permita si astfel de alimente, insa cu o frecventa redusa.

O alta greseala majora comisa de parinti este ca servesc celor mici fructe si sucuri de fructe, fara a le prezenta mai intai legumele.

"Un pahar de suc proaspat de fructe, de fresh, este egal cu unul de bere. Adica nu e de gluma cu sucul de fructe, fie el si proaspat. Copilul trebuie sa manance fructul ca atare, mestecat cu tot cu pulpa. Cand i-l dai sub forma de suc, cantitatea de fructoza absorbita este mult mai mare. Important este sa retinem ca fructele, fata de legume, nu sunt la fel de valoroase”, spune medicul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Suc Suc alimentatie copii Suc de fructe

Articole recomandate

Citeste si despre