Mihaela Bilic: "Dieta vegana nu este recomandata sub nicio forma copiilor"

/ / Modificat: 2019-04-17
Mihaela Bilic:

Nutritionistul Mihaela Bilic le atrage atentia parintilor care aleg pentru copiii lor dieta vegana. Aceasta spune ca hrana vegana nu este indicata celor mici, pentru ca ei trebuie sa fie hraniti cu de toate.

Dieta vegana este o chestiune pe care un adult o ia pe propria raspundere, iar "miracolul naturii" este ca organismul se va descurca si cu nutrientii din "acele frunze", precizeaza Mihaela Bilic.

"Alimentatia vegana are la baza o alta motivatie: fie morala, religioasa, sunt tot felul de principii care pot determina ca un adult sa aleaga un anumit tip de aliment. E o chestiune pe care o iei pe proprie raspundere. Organismul, odata ce suntem adulti, se va descurca - aici e miracolul naturii - si din acele frunze pe care i le dai, cum poate, o sa faca nutrientii de care are nevoie. Dar e o chestiune pe care ti-o asumi si ale carei consecinte trebuie sa ti le asumi.

La copil nu este indicata aceasta alimentatie sub nicio forma, pentru ca vitamina B12 se gaseste doar in produsele de origine animala si pentru ca am fost construiti atat de frumos. Prin evolutia speciilor, omul, datorita complexitatii, mai ales a cutiei craniene, si a tot ce inseamna materie cenusie, are nevoie de nutrienti performanti si speciali", explica Mihaela Bilic.

Aceasta sustine ca creierul uman nu poate face din produsele vegetale substante de care are nevoie.

"Nu putem extrage calciul din iarba, chiar daca vaca poate, nu putem lua Omega 3 din semintele de in. Am fost construiti sa asimilam si sa utilizam mult mai bine substante nutritive de origine animala", mai spune medicul nutritionist.

Mihaela Bilic a subliniat ca fierul din carne se absoarbe de 4 ori mai bine decat cel din vegetale, pentru ca aceastea au tot felul de oxalati si fitati care blocheaza absorbtia.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mihaela bilic Nutritionist Dieta vegana

Articole recomandate

Citeste si despre