Medicul care a vindecat 5 pacienti de coronavirus, despre cea mai eficienta metoda impotriva infectarii

/ / Modificat: 2020-03-12
Medicul care a vindecat 5 pacienti de coronavirus, despre cea mai eficienta metoda impotriva infectarii

Medicul primar de boli infectioase de la Spitalul Victor Babes din Timisoara, unde cinci pacienti au plecat acasa complet vindecati, Virgil Musta, a spus care este cea mai eficienta metoda impotriva infectarii cu coronavirus.

"Cea mai eficienta metoda este preventia. Sa evitam aglomeratiile, sa nu stam la o distanta mai mica de doi metri de alte persoane, sa ne spalam foarte bine pe maini, sa ne autoizolam daca avem rude care au venit acum din Italia ori alte tari unde sunt anumite zone in carantina. Trebuie sa fim corecti cu noi si cu ceilalti. Sa anuntam institutiile abilitate daca avem cunostinta de persoane care ar trebui sa fie in autoizolare si nu respecta acest lucru, sa avem simt civic. In cazul in care am luat contact cu persoane din Italia sa incercam sa ne autoizolam, sa ne consideram potential infectati si noi si sa anuntam autoritatile. Sa nu ascundem simptomele unei boli," a declarat medicul Virgil Musta, potrivit tion.ro. 

Cum au scapat de coronavirus?

Medicul a vorbit si despre tratamentul pe care l-au primit pacientii din Timisoara infectati cu coronavirus si care s-au vindecat.

"In momentul cand se interneaza, noi, echipa de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara, instituim terapie cu medicamente retrovirale, care se pare ca au fost eficiente, deoarece la 2-3 zile de la terapie pacientii au devenit "negativi." Sunt mai multe scheme in studiu. Sunt doua medicamente (substante) antiretrovirale care se folosesc," a mai spus doctorul Virgil Musta.

Acesta a mai spus ca a contat mult si faptul ca pacientii vindecati la Timisoara sunt tineri si fara patologii asociate. 

La nivel mondial, numarul deceselor in cazul pandemiei de coronavirus a depasit valoarea de 4.375, in timp ce numarul cazurilor de infectie a sarit de 121.200.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre