Medicamentele de tuse si raceala pentru copii, interzise

/ / Modificat: 2007-10-21
Medicamentele de tuse si raceala pentru copii, interzise





 

Medicamentele de mult folosite de parinti pentru a trata tusea si raceala copiilor nu au nici un efect asupra acestora si nu trebuie folosite de copiii sub 6 ani, recomanda in Statele Unite, FDA (Administratia pentru alimentatie si medicamente).

Mai multe firme de medicamente din Statele Unite au decis sa retraga de pe piata 12 medicamente destinate copiilor sub doi ani care se vindeau fara reteta.

Medicamentele retrase de pe piata se vand in Statele Unite, insa si in Romania sunt comercializate medicamente care se vand tot fara reteta, cu substante active similare.

Unul dintre expertii adunati pentru a examina medicamentele, epidemiologul Sean Hennessy, de la Universitatea Pennsylvania relateaza ca datele pe care le au in acest moment spun ca aceste medicamente, care sunt vandute pentru simptomele comune de raceala, nu functioneaza.

Recomandarea expertilor de a nu folosi aceste medicamente, se aplica la cele care contin unul sau mai multe din urmatoarele ingrediente:

  • anticongestive (medicamente care descongestioneaza),

  • antihistaminele

  • supresoarele tusei (medicamente impotriva tusei).

    Nu se aplica expectorantelor, desi multe dintre acestea contin ingredientele de mai sus. S-a interzis si administrarea medicamentelor ce contin hidrocortizon, una dintre cele mai importante si puternice substante in tratarea racelii. Hidrocortizonul, administrat in exces poate duce la deces.

    In America, medicamentele ce contin substante active ce pot cauza probleme se numesc Toddler's Dimetapp, Triaminic Infant si Little Colds.

    Doctorul John Jenkins, directorul oficiului federal ce se ocupa cu examinarea medicamentelor spune ca aceasta descoperire nu va putea sa determine disparitia acestor medicamente de pe piata, ci doar va permite restrictia folosirii acestor pentru copiii sub 6 ani. Aceasta restrictie inseamna de fapt aparitia pe eticheta a varstei recomandate pentru folosirea medicamentelor.

    Laura Georgiana Moise

    Redactor Copilul.ro

    21 Octombrie 2007

  • Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

    Articole recomandate

    Citeste si despre