Medicamentele anticoagulante ajuta bolile cardiologice la copii

/ / Modificat: 2008-01-30
Medicamentele anticoagulante ajuta bolile cardiologice la copii





 

Conform unui nou studiu, doze mici ale unui medicament anticoagulant (clopidogrel) pot ajuta copiii de pana la 2 ani in rezolvarea problemelor cardiologice, relateaza HealthDay News.

 




Cercetatorii au declarat ca sunt uimiti de cantitatea mica de medicament de care copiii au nevoie pentru a avea aceleasi beneficii ca si adultii.

Studiul a fost facut pe un lot de 92 de copii cu diverse probleme cardiologice, care ii expuneau riscului de a dezvolta cheaguri de sange.

Majoritatea copiilor participanti la studiu aveau afectiuni ale inimii care cauzau o proasta functionare a ventriculelor mici, ceea ce ii facea pe copii sa fie obositi si sa aiba o culoare albastruie.

Alti copii aveau probleme la nivelul valvelor si un singur copil avea o afectiune numita Kawasaki, boala ce cauzeaza inflamarea arterelor coronariene.

Cea mai mare parte din acesti copii trebuiau sa urmeze un tratament chirurgical si trei sferturi dintre acestia aveau deja o drena care ajuta la mentinerea unui flux sanguin normal.

Copiii au fost impartiti in doua: un grup de tratament si un grup placebo. Copiii din grupul de tratament au primit una din cele patru doze de clopidogrel, de la 0.1 la 20 miligrame pe numarul de kilograme ale copilului, pe zi, pe o perioada de una pana la 4 saptamani.

Studiul a descoperit ca doza optima pentru bebelusi si copiii mici de pana la 2 ani este de 0.2 miligrame pe zi.

Aceste descoperiri arata ca se poate doar extrapola ce se administreaza adultilor si apoi se poate aplica in doze specifice copiilor.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

30 Ianuarie 2008

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre