Maternitatea Bucur din Capitala va prelua doar cazuri de gravide infectate cu COVID-19

/ / Modificat: 2020-03-17
Maternitatea Bucur din Capitala va prelua doar cazuri de gravide infectate cu COVID-19

Maternitatea Bucur din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Sf. Ioan va prelua eventualele cazuri ale  femeilor gravide infectate cu noul coronavirus COVID 19, a anuntat Grupul de Comunicare Strategica.

Astfel, maternitatea Bucur va fi exclusa din circuitul obisnuit, toate pacientele care se afla in aceasta unitate in prezent vor fi transferate in celelalte unitati similare din Bucuresti.

De asemenea, urgentele medicale vor fi redirectionate spre alte maternitati.

Spitalul Colentina, primul desemnat sa preia doar pacienti cu coronavirus

Spitalul Clinic Colentina a fost prima unitate medicala desemnata sa trateze doar pacientii infectati cu COVID-19, dupa ce toti bolnavii din acest spital vor fi externati sau transferati in alte unitati, dupa caz.

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Nelu Tătaru, spune ca, in prezent, in Capitala, Spitalul Colentina si Institutul "Matei Bals" fac fata cazurilor cu coronavirus. Cele doua unitati medicale au impreuna o capacitate de 1.000 de locuri.

Romania a inregistrat 184 de cazuri de coronavirus, cu 16 noi cazuri confirmate in aceasta dimineata, potrivit celui mai recent bilant al autoritatilor. 16 pacienti au fost declarati vindecati si alti 3 urmeaza sa fie externati astazi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre