La ce temperatura trebuie sa stea bebelusul pe timp de vara si cum poti face diferenta intre febra si supaincalzire. Sfaturile specialistilor

/ / Modificat: 2022-06-16
La ce temperatura trebuie sa stea bebelusul pe timp de vara si cum poti face diferenta intre febra si supaincalzire. Sfaturile specialistilor

Multi parinti fac greseala de a-si tine copiii in incaperi supraincalzite. Neonatologul Vlad Dima a vorbit despre greselile pe care le fac parintii, dar si despre temperatura ideala la care micutii trebuie tinuti.

Potrivit neonatologului, bebelusii nu trebuie infofoliti pe timp de vara. De asemenea, acestia nu trebuie tinuti la temperaturi mai mari de 24 de grade deoarece se pot supraincalzi.

“In primul si in primul rand, ar trebui sa tina cont mamicile si parintii, in general, ca acasa au nevoie de o temperatura de maxim 24 de grade. Pot folosi aparatele de aer conditionat pentru a mentine aceasta temperatura, si bebelusul va putea fi tinut maxim cu un body cu maneca scurta, nefiind nevoie de alte randuri si randuri de haine.

Din pacate, exista destul de multe cazuri in care nou-nascutii sunt supra incalziti printr-un exces de haine. Si un copil care este supra incalzit, in primul rand va fi letargic. De asemenea, un copil supra incalzit odata ce il vom dezbraca, vom constata ca are o iritatie pe piele. Poate exista si febra generata de supra incalzire, care la varste mici, este cel mai des motiv de febra.”, explica medicul neonatolog pentru antena3.ro.  

De asemenea, medicul neonatolog a explicat care este diferenta intre supraincalzire si un copil cu febra. 

“De asemenea, alt motiv de aparitie a febrei la varste mici este febra prin deshidratare, adica nou-nascuti care nu au primit suficient lapte matern. Si au continuat sa scada in greutate si organismul reactioneaza generand aceasta febra. In ceea ce priveste valorile temperaturii, ca aici de multe ori parintii se grabesc sa trateze o asa-zisa febra la valoare de 37 si ceva...

Nu vorbim in niciun caz de tratament administrat la 37 de grade si ceva! Pur si simplu incercam intai niste metode simple si anume sa dezbracam copilul, sa il lasam in pampers, sa ne asiguram ca in camera nu avem o temperatura prea ridicata.

Si daca dupa ce am facut aceste manevre, temperatura continua sa creasca si depaseste pragul de 38 ajunge la 38,5, atunci luam in considerare administrarea de antitermice. Si intotdeauna tinem cont si de starea generala a nou-nascutului. Daca este un nou-nascut cu stare generala buna, dar care are o temperatura mai crescuta, foarte probabil sa avem de a face doar cu o supra incalzire care va disparea odata cu dezbracarea nou-nascutului. Un nou-nascut care intr-adevar este bolnav, va fi febril, dar va avea si stare generala proasta.”, a explicat medicul Vlad Dima, pentru sursa citata.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Temperatura camera copii

Articole recomandate

Citeste si despre